clear

zoeken

search

ZB Digitaal op Omroep Zeeland en TV Walcheren

07 maart 2008


Waar een nominatie allemaal niet toe kan leiden:

Begin januari meldde Wouter Gerritsma ZB Digitaal aan voor de Dutch Bloggies, wat in februari verrassend leidde tot een mooie vijfde plaats in de tussenstand van de publieksprijs en een nominering voor de shortlist voor de juryprijs, in de categorie onderwijs.

Gisteren plaatste Omroep Zeeland een bericht over de nominatie op teletekst en de website en ik begreep dat die berichten vervolgens ook werden voorgelezen op de Radio. ‘s middags werd ik gebeld met de vraag of ik een interview wilde geven over dit blog. Omdat een beetje PR nooit kwaad kan offerde ik daar graag een uurtje van mijn vrije dag voor op.
Zelf heb ik het interview niet gehoord (helaas is er geen archief voor uitzendingen te vinden op de website van de omroep) maar dat er best veel mensen zijn die naar de radio luisteren is mij gisteren wel duidelijk geworden. Mijn ouders belden meteen en een vriend in Amsterdam werd ook gebeld door zijn moeder. Als je op de radio komt besta je 🙂

TV Walcheren belde ook voor een interview, in dit geval voor de televisie. Dat interview zal vanmiddag worden uitgezonden. De website van TVW heeft wèl een archief van de uitzendingen.

Ik vind het allemaal prachtig. Zo vaak komt het immers niet voor dat de media aandacht besteden aan websites en aanverwante thematiek. Die kan ik mooi in mijn zak steken!
En Wouter Gerritsma natuurlijk ook want indirect heb ik die extra PR toch aan hem te danken. Dus Wouter: voor de derde en laatste keer zeg ik hier: bedankt!

En over PR gesproken: de vierde special van Bibliotheekblad (28 februari 2008) heeft als thema ‘De virtuele bibliotheek’. Voor dat nummer mocht ik een column schrijven met de titel ‘De relevante bibliotheek’. Die tekst neem ik op in de volgende post.
De koek is daarmee nog niet op. Karolien Selhorst schreef voor de special het artikel ‘Bibliotheek 2.0 booming in Nederland en Vlaanderen’, waarin ze een een complete pagina wijdt aan ZB Digitaal, Ning en de Zeeuwse Bibliotheek. De tekst is deels afkomstig van mijn notitie over weblogs/ZB Digitaal.

Hoe het klonk op de radio en eruit zal zien op tv weet ik natuurlijk niet maar een ding weet ik wel: het is helemaal niet verkeerd, een beetje profilering en aandacht zo nu en dan 🙂

@

13 Reacties

 1. Christian schreef:

  Ja Edwin, dat mag je zeker allemaal in je zak steken. Blijf er zelf maar lekker bescheiden onder.. dan hemelen wij je wel ff op hoor! 🙂

  (Maar serieus: je doet gewoon erg goed werk, en het is alleen maar ontzettend tof om daar waardering voor te krijgen. Niks minder dan verdiend.)

 2. Dank je Christian 🙂

 3. Anoniem schreef:

  Edje Vrint

  Ik hoop toch dat je binnenkort gewoon met ons meedoet met ons jaarlijkse volleybaltoernooi en zeker de voorbereiding daarop in de middaguren in ons mooie Middelburg!!! Zowaar voelen wij ons bijna bevoorrecht met een beroemdheid in ons midden. Alle comsumpties op het bonnetje van Ed, zo ist maar net.
  Proficiat man en een goed weekend !!!

  Captain Kees

 4. Dat komt helemaal goed kapitein!

  Dat van die consumpties moet volgens mij net andersom 🙂

  Fijn weekend!

 5. Daan schreef:

  En het scheelt weer een kopietje van die BB special naar je ouders nu je op de radio bent geweest
  😉

 6. Maar dat vermeldden ze daar dan weer net niet 🙂

 7. Mooi, man! Zee)lands trots! En dat heeft niks met zuunigheid van doen 🙂

 8. @ Marien:

  Een definitie van literatuur is moelijk te vinn. Literatuur is de oôhere vurm van de lectuur. Der is echter ok een hroôt hries hebied tussen literatuur en lectuur.

  Literatuur wor mistal an boeken toeëschreven, mè buvobbeld filmteksen, brieven en zelfs stripveraelen kunn’n ok wè literatair wezen. Diengen zoas hedichen en poëzie wor ‘t miste as literatuur aneschreven.

  Literatuur val moelijk te definiëren. ‘t Is in ieder heval iets wat a deur de mènsen as waerdevol wor beschouwd en ‘t a biezondere kenmerken en elementen in zen ei.

  Uutèndelijk weet niemand wat a literatuur is, wunnir a’j iets literatuur vin dan èj de vrieheid. Dideur vinn sommihe mènsen bepaelde schrievers wè literaire schrievers en are nie. Literatuur is dus eihenlijk ebon’n an de menieng van bepaelde mènsen.

  Bron Zeeuwse Wikipedia

 9. nietsnut schreef:

  Hey ZB,

  En dat allemaal voor een in basis bibliotheek blog! Mooi man, goed bezig en Congrats!

 10. Oi Nietsnut:

  Valt helemaal niet tegen toch?

  Thanks pal!

  Edwin

 11. Smetty schreef:

  En toen ze om een foto vroegen, heb je een foto van je tante Zulma en je tante Bernadette doorgemaild? 🙂

 12. LoL Smet! Ik heb echt nog nooit van de naam Zulma gehoord.

  Waarom moet ik toch altijd zo grijnzen om jouw woordkeuze?

  hehehe

 13. Smetty schreef:

  Ohhh, dat is iets Vlaams. 🙂 Daarom scoren onze comedians en standuppers tegenwoordig ook zo goed in Nederland.

Reageer