clear

zoeken

search

The Wall : het Vietnam Memorial interactief

27 maart 2008


Er zijn van die initiatieven die je zielsgelukkig maken door hun eenvoud, schoonheid en nut of beter nog: door een combinatie van die drie zaken.

De interactieve versie van het Vietnam Memorial is zo’n initiatief. Christian van der Ven schreef hier gisteren over op Archief 2.0. Vandaag kwam ik op verschillende Amerikaanse weblogs ook verwijzingen tegen. Christian noemt het “een mooi voorbeeld van hoe techniek het mogelijk maakt om archieven en persoonlijke verhalen met elkaar te (laten) verbinden!”. Ik ben het helemaal met hem eens.

Deze website komt uit de koker van Footnote, waar ik een paar maanden geleden al razend enthousiast over was. Eerlijk gezegd bezocht ik die site sindsdien geen enkele keer meer maar mijn interesse herleeft weer volledig door deze ‘wallware’. Niet omdat ik zoveel interesse heb in die muur maar simpelweg omdat ik de toepassing een lichtend voorbeeld vind voor andere culturele organisaties.

Gaat het allen zien! Houd er wel rekening mee dat The Wall momenteel erg traag is door de grote belangstelling. De servers kunnen het nog maar net aan.

@

Reageer