clear

zoeken

search

Vlaams Blog: het goede werk van de bibliotheek Kortrijk

03 maart 2008


In Netvibes volg ik heel wat meer Nederlandse biblioblogs dan Vlaamse omdat de Vlaamse Biblioblogosphere simpelweg wat kleiner is dan de Nederlandse. Met kwaliteitsverschillen heeft het dus niets te maken.

Na de weblogs van Laurent Meese, Eva Simon, Karolien Selhorst en Johan Mijs heb ik een paar weken geleden ook het weblog van de Bibliotheek Kortrijk toegevoegd. Ik kan jullie zeggen dat ik daar tot nu toe nog geen spijt van heb gehad. Integendeel zelfs!

Op het blog komen gevarieerde onderwerpen aan bod en er zijn regelmatig updates. Ik zie dat er ook op zondag wordt gepost. Ik leerde zojuist dat de bibliotheek Kortrijk dicht is op die dag dus ik veronderstel dat we hier van doen hebben met een liefhebber. Da’s mooi 🙂

De rubriek ‘Op het nachtkastje van..’ verdient een extra pluim. Kortrijk biedt, zoals ze het zelf noemen, ‘Bib TV‘. De naam Cindy Frey deed bij mij weliswaar geen belletje rinkelen maar ik vind het wel prachtig, zo’n kort leesportret, gemaakt door een bibliotheek.

Voor mij onderstrepen die filmpjes nog maar eens hoe relatief eenvoudig je iets kunt doen met beeld en geluid. DOK Delft bewees dat natuurlijk al eerder maar ik verbaas me er toch altijd weer over dat het elders maar niet opgepakt wordt. Het typeert de slagvaardigheid.

Maar dat terzijde. Dit is geen post om in te klieren. Dit is een post om goed werk te benadrukken.

Daarom zeg ik: duimen omhoog voor Bibliotheek Kortrijk!

@

Bestaan er eigenlijk ook Waalse Biblioblogs, vraag ik mezelf opeens af?

6 Reacties

  1. sonar71 schreef:

    Beste lezers,

    De inspanningen van Kortrijk werden ook elders opgemerkt. Bij onze verkiezing van beste bibwebsite van de provincie West-Vlaanderen was de bibliotheek van Kortrijk de winnaar! Op de homepage van de bib vind je het logo van de verkiezing terug. Kortrijk, keep the good wind blowing ;-), en Edwin keep the good blowers in sight!

  2. Hoi Sonar,

    Maar weer een teken dat ik nog allerlei relevante nieuwtjes mis…

    Bedankt voor de aanvulling!

    Edwin

  3. Laurent Meese schreef:

    ondertussen staat mijn overzicht van de belgische blogosphere op bibworld.

  4. Commissaresse schreef:

    Voor Webwijzernieuwsbrief 2008, nr. 6 schreef ik een gastbijdrage over de Vlaamse biblioblogosphere: //fora2.bibliotheek.be/read/messages?id=64927
    De daar vermelde blogs zijn bij deze ook in de Webwijzer zelf opgenomen: //webwijzer.bibliotheek.be
    Wat de Waalse blogs betreft, jammer genoeg spreekt de Commissaresse onvoldoende Frans 🙂

  5. Hoi Eva,

    Bedankt voor de tip. Dat ziet er wel goed uit, zo in die aquabrowser!

    Een Vlaamse die niet echt Frans spreekt? Oe la la 🙂

Reageer