clear

zoeken

search

Sound Copyright: stem tegen het verlengen van copyright op geluidsopnamen.

03 maart 2008


Een aantal grote platenmaatschappijen dreigt een oude belofte te verbreken door de termijn van 50 jaar copyright op geluidsopnamen niet te respecteren maar juist te verlengen. Op soundcopyright.eu kun je er meer over lezen. Als je de Europese Commissie wilt laten weten dat je het er niet mee eens bent moet je de petitie natuurlijk ondertekenen.

@

2 Reacties

  1. Dappere Bas schreef:

    ik vind dit een lastiger probleem dan zo zwart wit als het hier gesteld wordt. Er wordt wel erg gehammerd op innovatie en ontwikkeling. Welke innovatie? Na 50 jaar kun je een nummer van 50 jaar geleden remixen…..wow da’s een innovatie. Heeft de muziek de afgelopen 50 jaar geen ontwikkeling doorgemaakt? Ondanks het copyright?
    Het gaat in het stuk ook alleen maar over de platenmaatschappijen. Maar hoe zit het met een componist die op zijn 70ste nu ook zijn copyright kwijt raakt? Kan me voorstellen dat zo’n persoon ook graag een verlenging van de 50jaar zou willen zien. Ik heb niet gestemd op dat het niet zo zwart wit ligt. In sommige gevallen kan ik een verlenging van die 50 jaar (tot de dood van de copyright houder) me heel goed voorstellen.

  2. Dit soort kwestie hebben inderdaad vele nuances.

    Mij gaat het persoonlijk vooral om het principe. Er worden wetten bedacht en als dan puntje bij paaltje komt worden ze weer aangepast.

    Dat er mensen van 70 + zijn die nog wat inkomsten willen: fair enough. Dat remixen gebeurt toch wel, zij het dan illegaal.

Reageer