clear

zoeken

search

Library Thing Local groot succes

08 maart 2008


Yvette Hoitink liet me onlangs weten dat zij de Zeeuwse Bibliotheek had toegevoegd aan Library Thing Local, een tool waarmee je boekenwinkels, bibliotheken en gerelateerde activiteiten op de kaart kunt zetten binnen LT.
Ik heb de ‘venue’ van de ZB inmiddels geclaimed per mail en een foto toegevoegd aan het profiel. De Drukkery en De Boekenbeurs zijn inmiddels ook toegevoegd door topgebruiker Henk Lensen.

Een post op het blog van LT leert me dat local meteen een doorslaand succes is. Binnen drie dagen zijn er 10.000 bibliotheken en boekenzaken op de kaart gezet.

Misschien vind ik dat nog wel het mooiste aan Library Thing; zij bewijzen keer op keer dat de boekenwereld levendig en betrokken kan zijn. Als de formule goed is gebeurt er van alles in zeer korte tijd. Het is misschien een voor de hand liggende maar wel een belangrijke les.

Mooie cijfers!

@

3 Reacties

  1. schrijverdezes schreef:

    Ha! Relativeren is altijd goed, maar je kunt het ook overdrijven. Wordt hier niet ‘gerelateerd’ bedoeld? Of ligt het aan mijn gebrekkige kennis van het digi-jargon? Dan excuses! Groet van schrijverdezes
    p.s. Gooi dit er maar weer af hoor.

  2. Lein schreef:

    Bedankt voor de tip!
    Heb gelijk al onze vestigingen er op gegooid, met de activiteiten voor de Boekenweek.
    Weer mooi van Librarything!

  3. @ Schrijver: een foutje door haast inderdaad. Had ik nog niet gezien, bedankt!

    @ Lein:

    Super! Het was leuk om je even kort te spreken van de week, trouwens 🙂

Reageer