clear

zoeken

search

Het Netvibes Universum van de Open Universiteit

02 maart 2008


Steven Verjans stuurde mij via Delicious een link naar het Netvibes Universum van de Open Universiteit Nederland.

Aanvankelijk zag ik er weinig meer in dan een poort naar de website van de OU, maar hoe langer ik ernaar kijk, hoe beter ik ‘m ga vinden. Steven heeft inderdaad de toeters en bellen van gadgets en widgets weggelaten maar heeft wel op een slimme manier de meest relevante onderdelen van de eigenlijke website in tabbladen ondergebracht. Dat navigeert een stuk prettiger.

Misschien vind ik dat omdat ik gewend ben aan Netvibes maar ik heb toch echt het gevoel dat je in het Universum in één oogopslag kunt zien waar je moet zijn. Bovendien hebben de subsites een veel duidelijkere URL.

Ik vind het een goed idee, kortom. Daar was ik zelf nog niet opgekomen. Wat vinden jullie? Zouden meer website-beheerders dit moeten doen?

Ik heb na het verkrijgen van toegang tot Ginger nog niet veel geëxperimenteerd met mijn eigen universum. Op de modulering van websites van de ZB kreeg ik wel een beetje respons maar die echo verstomde alweer snel. Geen geslaagd experiment dan zeker…

Ik heb gisteren wel Symbaloo toegevoegd aan een tabblad. Ik wil t.z.t nog eens kijken of het iets toevoegt om persoonlijke startpagina’s aan elkaar te koppelen.

Overzichtelijk en gecentraliseerd het web beleven, dat is wat ik wil.
Ik dank Steven voor z’n idee. Het is briljant in al z’n eenvoud 🙂

@

4 Reacties

  1. Patricia (No.33) schreef:

    Begrijp ik nou goed dat ze gewoon een website ingeplakt hebben?
    (Wat ikzelf onlangs ook gedaan heb: Google Reader in z’n geheel ingevoegd, omdat ik die prettiger vind dan de RSS lezer van Netvibes).
    Best een leuk idee!
    Roeien met de riemen die je hebt.
    Duidelijke navigatie. Of die beter is dan de website zelf zonder Netvibes, dat weet ik niet. Maar het voegt wel de mogelijkheid toe van extra tabbladen met toch nog een paar handige tools en widgets.

  2. Nou, bepaalde onderdelen van die website, niet in z’n geheel.

    Wat vind je prettiger aan de Google Reader dan, als ik vragen mag? En waarom dan toch ook Netvibes?

    Het is wel een oplossing iig. Ik ga igoogle ook nog maar eens toevoegen.

    Een beetje het droste-gevoel 🙂

  3. Alinda schreef:

    Hoi Ed,

    Nou ik ben er zeker wel een voorstander van. Op deze manier kun je makkelijker naar de belangrijkste onderdelen van de website ZB linken. Het wordt dan voor de gebruiker ook duidelijker denk ik. Het mooiste zou zijn als ook de websites guushuus.nl, geschiedeniszeeland.nl en literatuurinzeeland.nl hierop aangeboden worden. Een overkoepelende portal maakt duidelijker wat de Zeeuwse Bibliotheek nog meer te bieden heeft naast de bestaande website. Nu weten veel mensen van het bestaan van bovenstaande websites niet eens af.

  4. Hoi Alinda, dat is mooi om te lezen! Ik geloof ook wel in het oeroude portal-model maar dan met modules zodat het publiek kan beslissen wat er wel niet wordt getoond en onderdelen makkelijk elders kunnen worden ’embedded’ of aangeboden.

    De tijd is er rijp voor!

Reageer