clear

zoeken

search

Dutch Bloggies, een mooi staaltje aandachtseconomie

21 maart 2008


Ik kom toch nog even kort terug op de nasleep van de Dutch Bloggies.

Gisteren, aan het begin van de middag, was het al bijna onmogelijk om nog persoonlijk te reageren op alle reacties die ik mocht ontvangen. Vandaag werd daar nog eens een schepje bovenop gedaan: ik was meer dan twee uur bezig om in een razend tempo mails te beantwoorden. Een bijzondere gewaarwording. Ergens in je achterhoofd weet je natuurlijk wel hoeveel vaste lezers je ongeveer hebt en hoop je dat je bijdragen gewaardeerd worden maar als er in anderhalve dag zo massaal blijk van wordt gegeven ben je toch wel even beduusd.

Gisteren na de volleybal besloot ik vandaag ook vrij te nemen om lekker uit te slapen en een beetje aan webcare te doen. Pas dan zie je goed welke impact een evenement als de DB kan hebben. Het is de aandachtseconomie in volle glorie. Een bezoekerspiek, veel verwijzingen elders: het is allemaal prachtig.

Omdat ik overal slechts vluchtig (en daardoor ietwat onpersoonlijk) heb kunnen reageren wil ik vanaf deze plek nog een keertje iedereen bedanken. Geloof me maar als ik zeg dat het impact heeft. Duimen omhoog voor jullie allemaal.

En zeker voor die luitjes die het elke keer aandurven om me ‘s ochtends vroeg te benaderen 🙂

Natuurlijk feliciteer ik ook meteen alle andere prijswinnaars en de weblogs die het net niet haalden. Daar ben ik ook nog niet aan toegekomen. Ze hebben het stuk voor stuk verdiend. Volgen in het vervolg, is het credo!

En nu hou ik erover op. Terug naar de orde van de dag.

@

10 Reacties

 1. Dag Edwin,

  bij deze wil jou van harte feliciteren met je ‘Bloggie’.
  Puik werk!

  groetjes,

  Karolien

 2. Jan Tweepuntnul schreef:

  Zo vlak voor het ‘lammetjesaaien’ en ‘koeknuffelen’ bij de familie De Breel versterkt dit het ‘vertederend’ effect van ZBdigitaal nog meer:-)

 3. Daan schreef:

  Tja, TV Walcheren zit helaas niet in het digitale aanbod van @Home dus dat blokje Omroep Zeeland heb ik gisteren voor niets gekeken 😉

  Leuk filmpje wel! Heb je dat plekje inmiddels wel vrij in huis?

  Fijn weekend,
  Daan

  ps: Ik zie dat je het nu ook tot de nieuwsberichten bij je eigen bibliotheek heb geschopt, mooi!

 4. @ Jan:

  Ik vrees dat juist die betiteling lang zal blijven hangen, en daar was ik nu net het minst gelukkig mee. Voel me echt zo’n jongetje.

  Maar goed. Wat is er eigenlijk mis met jongetjes 🙂

  @ Daan:

  Het vervolg staat nog niet online. Dat zal binnenkort wel gebeuren. Ik kreeg vandaag een bericht dat de insigne naar mijn huisadres zal worden gestuurd. Moet ik inderdaad nog een plekkie inruimen!

  Ik zag ‘m ook, die verwijzing 🙂

  Fijn weekend!

 5. Jan Tweepuntnul schreef:

  Niks mis mee. Gaat hopelijk nooit over:-)

 6. madbello schreef:

  Van harte gefeliciteerd, het was een leuke avond en misschien vind je leuk om het terug te zien, ik heb een kort video verslag van 17 minuten gemaakt :

  //madbello.nl/?p=1579

 7. Hee Madbello,

  Dat is zeker leuk, want die had ik nog niet gezien!

  Bedankt!

  Edwin

 8. Hé kunstenaar!

  “Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt” (picasso)

 9. Hé Marien,

  Dat is zo waar!

  Ik moet dan toch ook meteen denken aan om Salvador: ‘het enige verschil tussen mij en een gek is dat ik niet gek ben’ 🙂

  x

Reageer