clear

zoeken

search

Boekenliefhebbers hebben een emotionele band met papier

14 maart 2008


Uit het even lijvige als interessante rapport Digital Entertainment Survey 2008 (PDF), van Wiggin, komen veel opmerkelijke feiten naar voren.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat liefhebbers van boeken een emotionele band hebben met het boek als drager, met bedrukt papier. Ars Technica schrijft:

Survey data shows books have the highest “attachment” rating of any leisure media activity. People are more attached to their books than they are to their satellite television, radio stations, newspapers, magazines, social networks, video games, blogs, DVDs, and P2P file-swapping. And it’s not like this high rate of affection for the book occurs only among a small group; books came in second only to “listen to the radio” in terms of the number of people who engage in those activities.

Het is een conclusie waar fabrikanten van e-readers aandacht aan zouden moeten besteden, denk ik.

Een andere opmerkelijke conclusie is dat waarschuwingen van providers zouden leiden tot een drastische afname van het aantal illegale downloads door particulieren, mogelijk zelfs met zo’n 70 procent!

Dat moet ik nog eens laten bezinken. Zou dat echt kloppen?

Ik wil dat rapport wel eens helemaal lezen. Ondanks het aantal pagina’s lijkt het me goed te behappen. Het zijn vooral veel grafieken en statistieken. Als je geen trek hebt in dat hele rapport kun je je ook beperken tot de belangrijkste bevindingen. Die vind je onder meer op Creative Match.

@

Via.

6 Reacties

  1. Het lijkt me wel wat om een frontje voor de Iliad te hebben dat gemaakt is van leer, met een fake gebonden rug op de zijkant!

    En bij dat waarschuwen hoort nog de volgende stap, dat je provider je afsluit als je de waarschuwing in de wind slaat. Ik kan me dan wel voorstellen dat 70% van de klanten er nog eens over nadenkt. Of providers dat mogen, moet ik nog eens goed over nadenken.

    Arnoud

  2. Hoi Arnoud,

    Dat zou een mooie iliad-mod zijn inderdaad 🙂

    Ik ben daar ook wel benieuwd naar inderdaad. Ik vraag me in dat verband dan ook meteen af welke alternatieven consumenten dan nog hebben. Dan zullen netwerken als Fon waarschijnlijk gaan boomen.

    Ik ben erg tevreden met mijn provider en niet alleen omdat ze prima diensten leveren: ook omdat ze zich verder niet met mij bemoeien. Dat vind ik een geruststellende gedachte…

  3. Thomas schreef:

    Ed, ik dacht juist dat het downloaden legaal is, maar het sharen is juist illegaal. Ik kan het natuurlijk mis hebben.

  4. Nee hoor Tommie, daar heb je helemaal gelijk in!

  5. nomorecorsa schreef:

    **stopt even met boeken knuffelen om dit berichtje te typen**

    Ik vind lezen van een scherm voor korte berichten fijner maar een ebook heeft toch echt iets minder dan een echt boek, dus ik begrijp de uitkomst wel…
    Ga ff kijken of ik het rapport of de bevinden ga lezen…(moet tenslotte ook studeren 🙂

  6. Ha ja, niet vergeten he, die studie 🙂

Reageer