clear

zoeken

search

Nuttige mashups voor bibliotheken

12 februari 2008


Gezien op ProgrammableWeb: een Google Maps-mashup voor bibliotheken in Denemarken. Visueel is het beslist geen spektakel maar handig is het wel, dat je alle bibliotheken en bibliobussen in één oogopslag terug kunt vinden en aan kunt klikken.

Een collega is nog wel eens bezig geweest om iets dergelijks te maken voor de leden van Ning, waarbij hij de in het profiel opgegeven plaatsnaam via een api wilde koppelen aan zo’n map, maar dat lukte uiteindelijk niet. Als je ziet hoe overzichtelijk dit is, is dat achteraf toch best jammer.

Op ProgrammableWeb vind je wel meer mashups in de bibliotheeksfeer. Library Book Route Map bijvoorbeeld, of een combi van boektitels in Amazon en in bibliotheekcatalogi.

Leuke aanvullingen op de dienstverlening toch?

@

2 Reacties

  1. Gerard Bierens schreef:

    Niet echt ingewikkeld om te maken, we hebben ‘t bij Fontys al bijna twee jaar draaien via een mediawiki-plugin.

    Wat wilde je er precies mee op Ning, misschien kan ik wel wat fabrieken.

  2. Hoi Gerard,

    Het idee was idd zoiets als wat Fontys heeft maar dan wel op zo’n manier dat de leden van Ning automatisch worden opgenomen in de kaart, op basis van de gegevens die je kunt exporteren in een csv-bestand.

    Ik weet niet meer precies waarom dat nu mis ging. Dat zou ik weer eens na moeten vragen.

Reageer