clear

zoeken

search

Mijn rss-feeds

08 februari 2008


Iemand vroeg me vandaag of het mogelijk is om te kijken welke feeds ik volg in Netvibes. Dat kan inderdaad maar omdat het mailen van de 17 tabbladen in Netvibes niet lukte moest ik het even doen met de embed-code van die tabs.

Ik verwijder feeds continu maar voeg ook doorlopend nieuwe toe. Dit is dus slechts een momentopname. Het wordt wel weer eens tijd om te saneren want de informatiestroom zwelt dagelijks aan tot gemiddeld 600 ongelezen berichten.

Schrik daar niet van. Ik lees lang niet alles. Dat is onbegonnen werk. Het komt ook regelmatig voor dat ik een tabblad heel vluchtig scan om ‘m vervolgens direct als ‘gelezen’ te markeren. Ik heb tenslotte ook nog te maken met een aantal mailboxen waar behalve normale berichten ook alle attenderingen van de diverse netwerken (Ning en Hyves met name) binnenrollen.
Het moet wel leuk blijven he ๐Ÿ™‚

Add to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to NetvibesAdd to Netvibes

@

Afbeelding

11 Reacties

 1. Daan schreef:

  Leuk, tabbladen uitwisselen! I

  k merk dat ik favorieten heb, als ik weinig tijd heb zijn het namelijk altijd dezelfde feeds die ik direct op ongelezen zet. Deze natuurlijk niet ๐Ÿ™‚

  Ik gok dat mijn ongelezen feeds per dag ongeveer de helft van jouw aantal is maar dan vraag ik me af in welke tijd jij ook nog eens al die boeken leest? Waarschijnlijk als ik lig te slapen ๐Ÿ™‚

  Wat vind je trouwens van die nieuwe vermelding in Netvibes? Je kunt nu zien wanneer een bericht geplaatst is, ik vraag me af of dat iets toevoegt.

 2. Gerard Bierens schreef:

  Zeg hรจ Edwin, ik dacht dat jij als Netvibes expert toch wel wist dat je ook al je feeds in een OPML kunt vangen (via Instellingen > Backup).

  Toch net iets makkelijker dan al jou tabs aanklikken.

 3. @ Daan: Ik lees eigenlijk alleen in bed inderdaad, maar zo gek veel lees ik er toch ook weer niet? Ik denk dat de meeste mensen er meer ‘doen’

  @ Gerard: daar zeg je zo wat. Dat bestand staat zelfs nog ergens in een map. Ik had er even niet aan gedacht ๐Ÿ™‚

  Maar het ziet er best gezellig uit toch, al die blokkies?

 4. Gerard Bierens schreef:

  Harstikke gezellig, maar doe mij maar een OPMLetje. En als je die dan in Grazr stopt, kun je er weer een mooie widget van maken.

 5. Naar Grazr moet ik ook nog steeds eens kijken. Ik zie het vaak voorbij komen op Fredscapes maar heb me er nog nooit in verdiept.

  Ik wil een jaar vakantie, alleen al om lekker te kunnen vogelen ๐Ÿ™‚

  @ Daan: dat van die tijden achter berichten zag ik inderdaad ook. Ik vind het wel aardig maar echt heel nuttig kan ik het ook weer niet noemen…

 6. Daan schreef:

  @Edwin: Het lijkt in ieder geval alsof je heel veel en heel snel leest. Alleen maar mooi toch?

  Het duurt bij mij altijd een tijdje voordat ik op gang ben in zo’n Engelstalig werkgerelateerd boek. Web Dragons moet ik volgende week even verlengen…

  Ik moet er wel bij zeggen dat ik ook nog weleens iets ‘ontspannends’ lees maar dat haalt niet altijd mijn blog. Kwestie van keuzes maken.

  Veel leesplezier dit weekend!

 7. Hee Daan,

  Meestal ben ik in vijf boeken tegelijk bezig en sommigen liggen er dan ook twee of drie maanden. De dunnetjes heb ik vaak snel weg maar omdat ik ook nog wel eens de HP koop etc stapelt het zich snel op. Vannacht vielen mijn ogen ook bijna dicht na een half uurtje. Dat schiet niet op!

  Het zijn idd allemaal keuzes. Een weekend is zo om ๐Ÿ™‚

  Jij ook een fijn weekend!

 8. Jacco schreef:

  Hoi Edwin,

  Ik denk dat ik iets fout doe, als ik op de feed icoontjes klik dan kan ik deze niet toevoegenaan mijn eigen netvibes. De browser blijft hangen en ik krijg de boodschap “bekijk het” maar meer niet.

  Kan jij of iemand mij uitleggen hoe ik dit moet doen?

  groet,
  Jacco

 9. Hoi Jacco,

  Netvibes is momenteel een tikje instabiel met de nakende overstap naar Ginger.

  Als het morgen nog niet lukt moet je ff mailen, dan stuur ik je de OPML waar Gerard over spreekt!

  Edwin

 10. Anoniem schreef:

  Hoi Ed,

  Nu ik Ginger heb werkt alles perfect!

  groet,
  Jacco

 11. Hey Jacco,

  Dan heeft het schijnbaar iets te maken met de uitwisseling tussen Ginger en Coriander.

  Blij dat het opgelost is iig!

Reageer