clear

zoeken

search

Kewl: boeken rippen met de Atiz Booksnap

14 februari 2008


Met de Booksnap van Atiz kun je boeken rippen. Dat beweren ze tenminste zelf. Voor wie de term niet kent: rippen is, normaal gesproken, het omzetten van een gewone CD of DVD naar een ander bestandsformaat, bijvoorbeeld MP3 of avi.

Atiz noemt hun apparaat bewust ‘een ripper’ omdat de Booksnap, in tegenstelling tot een flatbed scanner, speciaal is gemaakt voor het digitaliseren van boeken en drie keer sneller scant.

Steven Levy van Newsweek testte de booksnap en concludeert dat deze machine nog niet echt waarmaakt wat het claimt te zijn maar dat het bestaan ervan wel een indicatie is van het tijdperk dat ons te wachten staat. Een tijdperk waarin een hoofdrol is weggelegd voor de informatieproducerende en -kopieërende gebruiker.

Uitgevers schijnen hier nog niet wakker van te liggen maar als ik alles zo eens bekijk vind ik een mooie toekomst voor de booksnap -of varianten daarop- best reëel. Het ding kost nu nog zo’n 1600 dollar. Dat lijkt best veel geld maar als je je realiseert dat de scanners van Google ongeveer een ton kosten is het natuurlijk een schijntje.

Bekijk hier hoe het allemaal werkt. Ik vinnut reuzekewl!

@

Reageer