clear

zoeken

search

Jeuk aan je nihilistische impuls

25 februari 2008


Ik ben meer dan benieuwd naar het boek ‘Zero Comments‘ van Geert Lovink. Ik kwam het gisteren tegen op het weblog Nieuwe Media en het bericht daar, plus de introductie op de site van het Virtueel Platform prikkelden mij voldoende. Ik moet dit boek lezen:

Het fenomeen bloggen behandelt Lovink niet vanuit het idee van burgerjournalistiek, of de dynamiek tussen bloggers en mainstream media. Integendeel, hij typeert het bloggen als een ‘nihilistische impuls’ om de gevestigde media uit te hollen. Blogs zijn per definitie in-crowd, hetgeen wordt uitgedragen middels linken, taggen en ranken.
In Zero Comments wordt ook aandacht besteed aan de opmars van landen als Brazilie, China en India als belangrijke spelers in de nieuwe mediawereld, de crisis in de nieuwe mediakunst, en vernieuwende concepten als: organized networks, distributed aesthetics en free cooperation.

Volgens Lovink handel ik vanuit een grote Nihilistische Impuls. Daar wil ik natuurlijk meer van weten! Wel een teringduur boek trouwens :-/

@

Reageer