clear

zoeken

search

Gevonden dingen gevonden houden

13 februari 2008


Het komt best vaak voor dat ik boeken mee naar huis neem die ik vervolgens alleen ‘diagonaal’ of gedeeltelijk lees. Soms heb ik er simpelweg te weinig tijd voor maar het gebeurt ook wel eens dat een boek wel degelijk de moeite waard is maar ik besluit het niet helemaal te lezen omdat ik denk al genoeg te hebben gelezen over het onderwerp.

Keeping Found Things Found, van William Jones is zo’n boek. Prachtig vormgegeven en reuze interessant bovendien maar ik geloof het wel even, met dat persoonlijk informatiemanagement.

Toch kan ik me zo voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt. Zo ver als Peter Morville zou ik niet willen gaan maar voor een kleine indruk, en omdat ik respect heb voor Morville, citeer ik hem toch even:

Keeping Found Things Found is the missing manual for 21st century literacy. We’re at the epicenter of a rapidly expanding universe of personal information. Books, music, photos, videos, email, contacts, calendars, wills, bills, records, and receipts: how can we keep our piles and files from spiraling out of control? William Jones has the answer in this important book about finding our memories and organizing our lives. A must- read for designers, developers, librarians, and anyone else who cares about the future of information interaction.

Dat liegt er niet om. Misschien is het wel goed om te weten dat beide auteurs vrienden zijn. Het kan ook zijn dat ik het boek te weinig kans heb gegeven. Dan is dit mijn goedmakertje.

Hetzelfde geldt voor het boek Game Over, van Pleysier en Wydooghe: ook dat boek heb ik niet helemaal gelezen. Het verschil met het boek van Jones is echter dat ik uit dit boek wèl veel interessante passages heb gehaald. Via de website van het Expertisecentrum Maatschappelijke Veiligheid kunnen inhoudsopgave en voorwoord worden gedownload.

Ik las al te veel over dit onderwerp, dat betekent niet dat het boek de moeite niet waard zou zijn. Au contraire. Thuis in de boekenkast staat overigens een boekje met dezelfde titel, over de geschiedenis van Nintendo. Dat boekje kan ik de liefhebber ook van harte aanbevelen.

@

2 Reacties

  1. Jacco schreef:

    Hoi Edwin,

    De inhoudsopgave en het voorwoord zijn te downloaden via: //www.katho.be/ipsoc/emv/publicaties/GAME%20OVER.pdf

    De link die er staat werkt niet (meer)

    groet,
    Jacco

  2. Hoi Jacco,
    Hier werkt de link nog perfect.

    Is er niet iets mis met je browser? Met welke werk je?

    Ik vraag dat omdat je ook problemen had met de Netvibes-links.

Reageer