clear

zoeken

search

Een nieuwe held: Kevin Kelly

13 februari 2008


Nu is het genoeg geweest! Ik heb de rss-feeds van Kevin Kelly definitief toegevoegd aan Netvibes. Kelly’s werk is namelijk geweldig!

Een paar weken geleden kwam ik veel verwijzingen tegen naar de post ‘Better than free‘, op KK. In die post gaat Kelly in op het verschijnsel dat meer en meer zaken gratis beschikbaar komen op het web, en steeds vaker gekopieëerd worden. Hij stelt: ‘Als kopieën gratis zijn moet je dingen verkopen die niet gekopieëerd kunnen worden’, om vervolgens met een lijst te komen die ik erg geloofwaardig vind en die zaken bevat als personalisatie, interpretatie, authenticiteit, toegankelijkheid, en vindbaarheid. Allemaal zaken die bibliotheken ook kunnen ‘verkopen’ inderdaad. Je kunt immers ook diensten en kwaliteit aan de man brengen zonder winst na te streven.

Vandaag verwijst Boing Boing opnieuw naar een bijdrage van Kelly: The Bottom is not Enough. Prachtig proza! Een interessant onderwerp! Goed denkwerk! Kelly gaat hier in op de domheid en wijsheid van de massa’s, op het ongeduld van de ‘Hivemind’ (het collectieve bewustzijn). Dit is schrijven dat even moet bezinken.

Je moet het gewoon even rustig lezen allemaal en bedenk dan ook meteen dat Kelly nog veel meer interessants heeft te bieden. Bijvoorbeeld het boek ‘Out of Control’. Dat boek kan ook in z’n geheel online worden gelezen, maar ik ga het misschien wel kopen. Het ziet er boeiend uit.

Kelly schrijft ook achtergrondartikelen, zoals dit 10 pagina’s tellende artikel voor de New York Times, over Google Books.

Ik heb nog lang niet genoeg van deze man gelezen maar ik lanceer ‘m nu alvast als held. Dit is een man die er toe doet en die van veel markten thuis is. Zulke lieden moet je koesteren!

@

Reageer