clear

zoeken

search

Clueray, een zoekmachine met potentie

21 februari 2008


Findability.org attendeerde me op de pas gelanceerde zoekmachine Clueray. Deze zoekmachine is gebaseerd op een principe dat zij zelf Documentintentie noemen. Je kunt zoekresultaten met verschillende knoppen clusteren in verzamelingen websites die bedoeld zijn om de bezoeker iets te leren, om te verwijzen en te verkennen, interactief te zijn, of multimediaal.

De werking is nog niet helemaal perfect maar ik ben het wel met Morville eens dat het concept interessant is. Zoals een reaguurder opmerkt is het is een andere manier van clusteren dan bij de Carrot Clustering Engine, maar volgens mij wel eentje met potentie.

Ik vraag me nog altijd af of Google de komende jaren ooit nog eens bedreigd zal gaan worden door een nieuwkomer. Ik zie Clueray dat niet direct doen maar je weet het maar nooit: ooit zal er toch wel weer een concurrent opstaan?

@

4 Reacties

 1. Hans schreef:

  Mooie zoekmachine, very Web 2.0
  De naam is wel een beetje gezocht hรจ:
  Clue , Bluray …..pfft.

 2. Ja dat is niet het sterkste punt idd ๐Ÿ™‚

 3. Lukas schreef:

  Boeiend. Web 3.0 in aantocht ๐Ÿ˜‰

  Ook Google is niet voor eeuwig. Er zal wel eens een nieuwe zoekengine opstaan die kan verleiden…

 4. @ Lukas: dat geloof ik eigenlijk ook wel maar ik ben wel heeeel benieuwd hoe lang dat nog zal duren ๐Ÿ™‚

Reageer