clear

zoeken

search

CBS lanceert CBS in uw buurt

13 februari 2008


Over de Statline database van het Centraal Bureau voor de Statistiek heb ik hier wel eens gemopperd: de gegevens die je er kunt vinden zijn prachtig maar door een slechte navigatie en presentatie verdwijnt je zoeklust er als sneeuw voor de zon.

Sinds deze week laat het CBS zelf zien dat het ook anders kan door de website CBS in uw buurt te lanceren. Dat navigeert een stuk soepeler! Dat is een presentatie die er zijn mag!

Je kunt zoeken op plaatsnaam, gemeente of postcode en vervolgens per wijk verschillende thema’s onderzoeken, zoals het gemiddelde inkomen, de samenstelling van de bevolking of het aantal uitkeringen. Per gemeente kun je met een klik op de knop een uitgebreid PDF-bestand opvragen waarin alle gegevens zijn verzameld. Erg handig als je een verhuizing overweegt en niet genoeg hebt aan de gegevens van sites als Funda.nl. Daar kan het beeld nog wel eens vertroebelen door de aanwezigheid van een bejaardenhuis, om maar eens wat te noemen.

Het blijft jammer dat je altijd naar relatief oude statistieken zit te kijken. Het jaar 2005 lijkt in 2008 alweer lang geleden. Het is ook wel een beetje maf dat CBS in uw buurt een grote RSS-knop toont waar geen RSS onder zit. Dat zullen we ze maar vergeven. Ze zijn er tenminste eindelijk in geslaagd iets moois en laagdrempeligs neer te zetten.

Hulde.

@

2 Reacties

  1. Daan schreef:

    Fraaie tip, bedankt.

    Oh jee, ook hier al een live traffic feed, ik zit in Eindhoven vandaag zie ik.

  2. Ja was even uitproberen maar ik haal ‘m weer weg hoor. Voegt niet echt veel toe!

    Ed

Reageer