clear

zoeken

search

WW1, een weblog in brieven van toen

07 januari 2008


Ik heb het weblog zelf slechts aan een vluchtige blik onderworpen maar ben toch razend enthousiast over het idee erachter: WW1: Experiences of an English Soldier is een weblog dat grotendeels gevuld is met de brieven van een -je raadt het al- Engelse soldaat (Harry Lamin) die streed en schreef in de Eerste Wereldoorlog. De brieven van toen dus.

De belangstelling voor dit weblog is groot en dat kan ik heel goed begrijpen.

Dit is een prachtig idee voor organisaties die zich bezig houden met cultureel erfgoed. Vertel het verhaal van toen met tools van nu. De Zeeuwse Bibliotheek heeft ook nog wel wat goud in beheer volgens mij.

Waarom zijn goede ideeën toch altijd zó voor de hand liggend dat je ze zelf niet bedenkt?

@

Via.

4 Reacties

  1. Henk schreef:

    Inderdaad een geweldig idee. Wat onze eigen collectie betreft: ik heb tijdens mijn BDI-stage hier de collectie Meertens uitgezocht. Die bevat o.m. prachtige brieven van schrijvers en kunstenaars. Hopelijk worden ze nog eens gedigitaliseerd, maar ze zouden het ook goed doen op zo’n blog.

  2. Mooi jobje om uit te voeren lijkt me dat!

    In welk jaar ben je dat gaan uitzoeken dan?

  3. Henk schreef:

    @Edwin: goh… dat zal eind jaren ’80 zijn geweest, ben in 1990 van de BDI gekomen.

Reageer