clear

zoeken

search

WeGame, de YouTube voor gamers

10 januari 2008


TechCrunch meldt dat er een nieuwe videosite gelanceerd is die zich richt op gamers : WeGame. De site biedt de liefhebbers van games echter meer dan allen een site om video’s te bekijken en te uploaden: er is ook een tool beschikbaar waarmee fragmenten van een game op de eigen pc kunnen worden opgenomen. Dat schijnt goed te werken, volgens TC.

Nu zal misschien niet iedereen meteen inzien wat er leuk is aan het bekijken van ‘ingame-video’s.Het is immers verleidelijk om te denken dat het leuker is om zelf te spelen dan om te kijken naar de kunstjes van een ander. Dat is echter een misvatting.

Er zijn duizenden mensen die het heerlijk vinden om toeschouwer te zijn. Je zult alle vriendjes en vriendinnetjes die uren over de schouder meekijken als de partner Zelda c.s. zit te spelen de kost eens moeten geven…

Maar ook in de gamewereld online is het bekijken van gamescenes gemeengoed. Ooit liet ik me hier ontvallen dat ik een jaartje of twee deel uitmaakte van een game-clan die zo’n 400 leden had. We speelden het spel Command and Conquer Generals, in vele varianten. Aangezien snelheid en tactiek van groot belang waren in dat spel was het ook belangrijk dat je leerde van de vaardigheden van betere spelers. Het mooie was dat van elk gespeeld potje ook altijd een replay beschikbaar was. Die keek je dan altijd als het iets rustiger online was. De beste replays werden altijd op het forum geplaatst, zodat alle leden er van konden genieten en leren.

Neemt niet weg dat je het meeste leert door zelf te doen. Daar kan geen video tegenop.

Maar vergeet Machinima niet in deze: dat fenomeen is nog altijd razend populair en kent ook bloeiende gemeenschappen.

Het is daarom dat ik denk dat WeGame een grote kans van slagen heeft. Toegegeven, op sites als YouTube vind je ook erg veel ingame-filmpjes, maar de markt is groot genoeg om er een aparte site aan te wijden.

@

2 Reacties

  1. Robert schreef:

    Grappig die filmpjes, je kan er inderdaad aardig wat van leren. De screenshots op fora van Simcity en Transport Tycoon waren ook zo ideaal om te leren hoe anderen bouwden.

    Overigens dacht ik even dat je post over user-generated-games ging. Daar stond namelijk vandaag een hele subtiele verwijzing op Molblog over. Dat zou hot worden in 2008. Het zou wel erg leuk zijn als het eindelijk doorbreekt (de Unreal-engine die ooit beschikbaar werd gesteld, is nooit echt doorgebroken als middel om zelf games te maken). Old-skool spellen als Police Quest en Larry zou je dan weer nieuw leven in kunnen blazen ^^

    Greetz

  2. Ik ben ook wel benieuwd of UGG groot zullen worden. Het zou kunnen leiden tot wonderlijke resultaten.

Reageer