clear

zoeken

search

Vrij uitgaan: een petitie tegen vroegere sluitingstijden horeca

25 januari 2008


Via Hyves werd ik geattendeerd op een tegengeluid voor het initiatief Vroeg op stap: Vrij Uitgaan. Op die site kun je je stem uitbrengen tegen het onzalige idee om de sluitingstijden van de Nederlandse horeca te vervroegen.

Ik steun dat tegengeluid. Niet omdat ik het zelf altijd zo laat maak, het tegenovergestelde is nog eerder het geval. Ik ben vooral voor vrijheid. Ik heb het wel een beetje gehad met de hernieuwde belangstelling voor het gedachtengoed van de jaren 50 en de vele nieuwe regeltjes en wetten die knabbelen aan alles wat Nederland altijd tot zo’n prettig land maakte. Niet meer binnen roken? Fair enough. Geen drank voor minderjarigen? Begrijpelijk. Maar overdrijf het alsjeblieft niet zo. Pak werkelijke problemen liever eens aan in plaats van er halfslachtig over te poldervergaderen tot in de lengte van dagen.

Het beeld van de methode van de kikker en het hete water begint inderdaad op te doemen zo zachtjes aan.

Ik stem dus gewoon tegen dat vroeg-op-stap-gebeuren. Zie ook Laatopstap.nl. Er zijn inmiddels ruim 32.000 stemmen uitgebracht.

@

2 Reacties

  1. Toen ik nog in Middelburg woonde, op de middelbare school zat en dus vaak uitging (opa vertelt…) kon je na half twee nergens meer terecht. De beste bak uit die tijd was dat het gemeentebestuur eens besloten had dat de kroegen op Oudejaarsavond om elf uur dicht moesten, om ongeregeldheden te voorkomen….
    Moet je nagaan: dan gaat al het volk om elf uur de straat op, en wachten tot het twaalf uur wordt… Het bleef nog lang onrustig in de Lange Delft!

  2. Hoi Frank,

    Over welk jaar heb je het hier? Ik kan me herinneren dat toen ik een jaar of 12 was (1983) het helemaal uit de hand was gelopen, met als gevolg dat er jarenlang met een vervelend kaartsysteem werd gewerkt. Later heeft men de sluitingstijden voor het damplein aangepakt, met als gevolg dat alles richting markt verplaatste. Men wilde dat heen en weer geloop over diezelfde Lange Delft niet langer.

    Gelukkig zijn er nog een paar zaken met een nachtvergunning. Dat spreidt alles veel beter, in de vroege avond is het ook druk zat overal.

Reageer