clear

zoeken

search

Recordaantal boeken verkocht in 2007

14 januari 2008


Recordaantal boeken verkocht

RIJSWIJK (ANP) – In 2007 is in Nederland een recordaantal boeken verkocht. Afgelopen jaar zijn er ruim 45 miljoen over de toonbank gegaan. Dat is een stijging van 4,6 procent in vergelijking met een jaar eerder.
Deze cijfers heeft de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) maandag bekendgemaakt.
In totaal heeft de consument voor 568 miljoen euro aan boeken aangeschaft. Dat komt neer op gemiddeld 12,60 euro per boek. Bij de cijfers is de verkoop van studieboeken niet meegerekend.

Bron: BN/De Stem

Wat nou ontlezing?

@

Foto

4 Reacties

  1. Wow!ter schreef:

    Wat zouden de cijfers voor de tijdschrift verkoop daarnaast zeggen. Ik denk dat er steeds meer gelzen wordt, alleen spelen bibliotheken niet die rol daarin die ze zouden willen.

  2. Die waren ook flink gestegen inderdaad, las ik laatst.

    Maar mensen kopen liever dan dat ze lenen of elders gaan zitten lezen.
    Ik vraag me af of dat tij uberhaupt gekeerd kan worden. Dan moet je wel veel toegevoegde waarde bieden denk ik.

  3. Jan Tweepuntnul schreef:

    Toch blijf ik het rare wereld vinden. De vrije tijd is niet toegenomen. Aan de andere kant worden er meer tijdschriften gelezen, gaat het percentage televisiekijken ook niet noemenswaardig achteruit (kijk eens naar de percentages platte schermen en digitale tv), meer bioscoopbezoek, meer gamen, meer luisterboeken, meer pielen op mobiele telefoontjes, meer deelname aan sociale netwerken als Hyves. En wie met de trein reist ziet dat de voornaamste activiteit bestaat uit het lezen van gratis kranten. Alles meer, meer, meer bij ook meer economische groei. Oftewel worden die meer verkochte boeken eigenlijk wel gelezen of is het louter koffietafeldecoratie? In het laatste geval sluit ik dan aan bij de laatste opmerking van Edwin. Die bibliotheekboeken staan immers niet chique op de koffietafel:-)

  4. Hee Jan!

    Leuk je weer te zien!

    Wat je zegt speelt wel een rol denk ik maar ik denk dat er ook nog veel andere factoren zijn. Efficienter lezen, minder diepgaand lezen. Tv en pc combineren. Gamen op portables. Minder op stap. Minder naar familie. Meer prive-zaken in werktijd. Minder sport.

    Als je alles op gaat tellen per individu win je wel weer wat uurtjes.

    Bij mij is televisie er in ieder geval wel bij ingeschoten, en lezen denk ik toch ook wel minder…

Reageer