clear

zoeken

search

Plug je boek: Online Boekmarketing voor schrijvers

05 januari 2008


In Google Books (volledige weergave) kwam ik een interessant boek tegen: Plug Your Book: Online Book Marketing for Authors.

Het boek, geschreven door Steve Weber, staat vol tips voor schrijvers die hun boek online willen promoten. Daarbij wordt onder meer ingegaan op de werking van een website als Amazon en de kracht van bijvoorbeeld weblogs voor de marketing van een werk.

Ik denk dat vooral schrijvers die wat minder bekend zijn hier hun voordeel mee kunnen doen.

Ik kom er niet al te vaak aan toe, maar het is wel leuk om van tijd tot tijd te onderzoeken hoe het is gesteld met het aanbod in Google Books. De digitalisering van boeken wereldwijd gaat immers gewoon door, dus is het logisch dat het aanbod steeds groter wordt. Zo’n boek ga je natuurlijk niet helemaal online zitten lezen maar je kunt het wel gebruiken als naslagwerk. Even toevoegen aan je persoonlijke bibliotheek bij Google en je kunt er in het vervolg met een paar muisklikken bij. Ik heb ook meteen maar even de Dictionary of English Usage toegevoegd.

In het boek the Mycenaean Feast kwam ik overigens weer een handje tegen op de tweede pagina. Dat hebben die sloddervossen wel vaker 🙂

@

2 Reacties

  1. Fraggle schreef:

    Op de site //www.dizzie.nl waar ik regelmatig kom kun je als gebruiker een eigen blog starten. Ik zie ook steeds meer auteurs daar een blog starten en doen op die manier aan zelfpromotie. Ook wel een nieuwe trend denk ik.

Reageer