clear

zoeken

search

Pimpjefoon! leert kinderen verantwoord mobiel bellen

12 januari 2008


Als je op straat om je heen kijkt lijkt het alsof kinderen op steeds jongere leeftijd de beschikking krijgen over een mobieltje.
Nu lijkt dat niet alleen zo te zijn, het is ook zo. Stichting de Kinderconsument heeft daarom, in samenwerking met Multikabel, het lespakket Pimpjefoon gelanceerd. Zij schrijven hierover het volgende:

Dit lespakket heet Pimpjefoon! Het project gaat over mobieltjes en is bedoeld voor basisscholen. Wisten jullie dat 70% van de kinderen op hun tiende jaar al een eigen mobieltje heeft? Tieners op het voortgezet onderwijs hebben bijna allemaal een mobieltje, zo’n 95%! Dat betekent dat mobieltjes hot zijn. Je kunt er ook van alles mee. Niet alleen maar bellen of sms’en. Maar ook naar muziek luisteren, filmpjes opnemen, foto’s maken, van alles up- en downloaden. Je kunt zelfs al op sommige mobieltjes msn’en!

Wij (Stichting De Kinderconsument en Multikabel) vonden dat het tijd werd om kinderen de kans te geven te leren hoe zij veilig om kunnen gaan met al die mobieltjes. Want wat doe je als je geld moet betalen voor ringtones? Of wat doe je als je opeens wordt lastig gevallen met sms’jes? Over dit soort onderwerpen gaat het lespakket.

In 2 lessen, (met erg leuk huiswerk!), leren kinderen van alles. Ook ouders en leerkrachten leren van alles. Helemaal leuk is dat de kinderen in de tweede les hun eigen mobieltjes gaan maken. Niet zomaar mobieltjes, maar die van de toekomst.
Mee doen dus! Hoe? Bestel het lespakket.
We wensen jullie veel mobiel plezier toe!

Dit lijkt me een prima initiatief! De doelgroep (9- tot 12-jarigen) is immers een kwetsbare.

Op de site van de Kinderconsument vind je veel aanvullende informatie.

Zie ook het bericht op Het ICT-Café.

@

2 Reacties

  1. Elke schreef:

    Vroeger las ik ‘pimp’ zonder er iets bij te denken. Maar Vickie Davis wees me erop dat het verheerlijking van prostitutie is. Pimp is geen cool woord.
    En eigenlijk is het ook wel raar om eerst het project pimpjefoon te doen, en het daarna te hebben over loverboys.

  2. Oooow,

    Daar raak je een kern Elke: //onlineslangdictionary.com/definition+of/pimp

    Maar wat nu dan? Ik zit in de trein naast een stel pubers. De helft is allochtoon, de andere helft niet. Ze spreken een mengeltaal. De meisjes zijn ‘biaats’. De jongens zijn players. Ze zijn vijftien hooguit.

    Definitely not cool, die termen. Maar in zwang.

    Dan maar praten over hip in plaats van vet? Pimpen is opleuken?

    Misschien moet je het ze niet leren maar hoe spreek je ze dan aan? Wat raakt ze en wat niet? Kom je van binnenuit of van bovenaf? Wanneer kan je ze vertellen wat de etymologie en echte betekenis is?

    Doe je dat als ze heel jong zijn of als ze oud genoeg zijn om het te begrijpen?

    Keer op keer besef ik dat het basis onderwijs meer vraagstukken en uitdagingen bevat dan ik besef.

    Razend interessant.

Reageer