clear

zoeken

search

Makkelijk toegang tot al je Gmail-accounts met Gmail Manager

15 januari 2008


Had ik al eens gezegd dat ik met bijzonder veel plezier gebruik maak van Firefox, vooral omdat de vele beschikbare extensies het internetleven zoveel gemakkelijker maken?

Ik heb er zojuist weer eentje geïnstalleerd waarvan ik nu al weet dat die me veel tijd zal besparen: Gmail Manager.

Het is misschien niet voor iedereen relevant maar sommige gebruikers zijn veel tijd kwijt aan het controleren van verschillende mailboxen. Dat geldt ook voor mij. Ik krijg weliswaar een melding van nieuwe berichten in Netvibes maar dat geldt maar voor één account. Als ik wil kijken wat er in een andere gmail-account zit moet ik steeds opnieuw inloggen. Inmiddels kan ik dat met mijn ogen dicht, maar toch: iedere handeling die ik niet hoef te verrichten is meegenomen.

En dat is nu precies de toegevoegde waarde van Gmail Manager. Je voegt de adressen die je wilt controleren eenmalig toe aan het programma, waarna het zich nestelt in de taakbalk van je browser. Zodra er nieuwe berichten zijn krijg je hiervan op die plaats een melding en kun je desgewenst overschakelen naar een tweede of derde account zonder opnieuw te hoeven inloggen.

Ik zag gisteren dat de opslagruimte per google-account inmiddels al ruim 6 Gigabyte bedraagt. Gebruik je dan nog een programma als GDrive voor opslag via de webmail, of schakel je nu simpelweg tussen accounts met Gmail-manager?

Waar je voorkeur ook ligt: als je meerdere accounts hebt bij Google is deze extensie een aanrader.

@

8 Reacties

  1. Tom schreef:

    Hmm voor mij werkt de POP-functie van Gmail eigenlijk ook wel goed. Je kunt er maar 5 accounts mee herbergen (voor mij precies genoeg) maar dan komt alles wel mooi op 1 centrale plek binnen.
    Of zitten er nog andere voordelen aan Gmail-manager?

  2. In ieder geval dat je het in de balk van je browser ziet als er mail is. Daar hoef je dus nergens voor in te loggen.

    Ik gebruikte laatst ook die pop-optie maar kreeg toen allemaal dubbel materiaal. Dat had ik geloof ik niet helemaal goed ingesteld 🙂

    Als iets goed voor je werkt is het prima toch?

  3. Mininni schreef:

    Jammer dat dit alleen voor Firefox is. Ik gebruik IE…

  4. Ik zie een prachtige reden om over te stappen 🙂

  5. Mar schreef:

    Ook met IE kun je een mailmanager gebruiken die niet alleen je Gmailaccounts checked, maar ook alle pop3mail, hotmail en yahoo!

    Wat wil een mens nog meer?

    Gr. Marleen

  6. Kijk, dat is goed nieuws!

  7. Anoniem schreef:

    Gebruik voor explorer gewoon “Notifier” van Google.
    Ik heb er al tijden plezier van.

  8. Dat werkt ook voor meerdere accounts dan?

Reageer