clear

zoeken

search

Hoe is het toch met…de Encyclopedie van het leven?

11 januari 2008


Ik introduceer een nieuwe rubriek op ZB Digitaal: “Hoe is het toch met…”

In de loop van ruim 1700 posts zijn hier vele sites, tools en bronnen aan de orde gekomen. Sommige daarvan gebruik ik nog dagelijks, sommige incidenteel of helemaal niet meer. Er zijn er zelfs die ik vergeten ben.

In die zin vind ik het wel aardig om willekeurige oude posts op te duikelen, om te kijken wat de stand van zaken nu is. Niets is immers zeker in de digitale wereld. Een paar maanden voelen al gauw als een paar jaar.

De eerste: een post van 10 mei 2007: EOL, de Encyclopedie van leven.

Daar kan ik vrij kort over zijn. Dat ding is nog steeds niet in de lucht. Het veelbelovende verliest daardoor wel iets van zijn glans. Is hier sprake van een miskraam wellicht?

zo is het dus met EOL…

@

10 Reacties

  1. Lorenz van Gool schreef:

    Leuk, zo’n nieuwe rubriek!

  2. Daan schreef:

    Leuk, ga ik ook introduceren denk ik. Het ontbreekt me in het nieuwe jaar namelijk volledig aan biblioblog inspiratie. Ik zou me, nu het weekend aanstaande is, nog bijna schuldig gaan voelen.

    Misschien kan ik iets van jouw inspiratie lenen?

  3. Geen probleem hoor Daan!

    Ik zag in een flits nog wel een nieuw diertje voorbij komen vanochtend. Die geeft je toch wel inspiratie?

    @ Lorenz: Dank. Ik denk stiekem dat er meer in vergeteldheid is geraakt dan ik nu besef. Het is ook wel weer eens goed om door de eigen archiefjes te ploegen zo nu en dan…

  4. Daan schreef:

    @Edwin: Zekers maar een bibliodraai geven aan een nieuwe cavia wordt moeilijk 🙂
    Ik ben al blij dat ze de 1e nacht overleefd had met die andere twee. Een harde wereld, die dierenwereld, net de echte…

  5. Henk schreef:

    Wel lezen Ed, ‘onze’ Daan heeft cavia’s, die andere hamsters!

  6. Lol, ik had op hamsters gezocht idd 🙂

    Maar is bijna hetzelfde toch? Allen wat groter en meer haar?

    Ik heb ooit nog eens op een hamster gepast van vrienden. Was ik ‘m opeens drie dagen kwijt. Bleek later dat ‘ie een holletje in mijn bankstel had gemaakt 🙂

  7. Daan schreef:

    ‘Onze’ Daan? 🙂

    Leuk link wel! Maar nee, niet bijna hetzelfde. Hamsters zijn een stuk kleiner en zijn nachtdieren. Hamsters lopen in zo’n tredmolentje, cavia’s niet.

    Maar euh, meen ik dat nu maar of doet ‘onze’ Ed alles om maar bovenaan in de Google resultaten te komen, zelfs een dappere poging met huisdieren, hamsters en cavia’s 😉

    Toch maar even bibliotheekgerelateerd, het valt zwaar tegen wat je in bibliotheken tegenkomt over de verzorging van cavia’s. Veel verouderd spul maar gelukkig, de ZB heeft een boekje uit 2006 zie ik net online (met een goede waardering), dat ga ik volgende week maar eens aanvragen. En na lezing geheel in WEB 2.0 stijl zelf een beoordeling geven op de website, leuk!

    Fijn weekend,
    Daan

  8. Dat meen je maar! Ed is dan wel gecharmeerd van zichtbaarheid online maar gelooft niet in de SEO van commentaren. Als Ed daar op wil scoren kijkt ‘ie eerst wat er te koop is, weegt zijn trefwoorden zorgvuldig en schrijft dan een afgemeten bericht.

    En dat is niet Ed z’n dingetje. Ben tenslotte maar een slapende bibliothecaris.

    En nu je het over de beoordelingen hebt: daar moet ik weer eens naar kijken ja. Met 25 handelingen heb ik ze mooi op een niet te printen scherm, al die reacties.

    Bijna griezelig!

    Cavia’s schoppen kont. En die tredmolen was inderdaad fascinerend bij de hamster. Ik vroeg me altijd of de hamster wou rennnen of een doel had…

  9. Liek schreef:

    Op 8 juli dit jaar had je geschreven over de Wikimindmap. Toen kon er nog niet in de Nederlandse Wikipedia gezocht worden. Inmiddels is dat wel het geval.

Reageer