clear

zoeken

search

Zoeken in 1.500.000 muziektitels van Buma/Stemra

14 december 2007


Henk attendeerde me deze week op een nieuwe online dienst van Buma/Stemra: de online titelcatalogus.

Uit het persbericht:

Buma/Stemra lanceert online titelcatalogus

“Je kent dat vast wel. Je hoort een liedje op de radio en weet niet meer wie het nummer geschreven heeft… Met de introductie van de Buma/Stemra online titelcatalogus is deze informatie nu gemakkelijk terug te vinden. In deze database zijn maar liefst anderhalf miljoen muziektitels terug te vinden en is snel en eenvoudig te achterhalen wie de componist of tekstschrijver is van een bepaald nummer.

De titelcatalogus biedt een schat aan informatie en is eenvoudig in gebruik. Er kan worden gezocht op titel, maar ook op componist en tekstdichter. Het zoekresultaat laat bovendien zien of er meerdere versies zijn van een bepaald nummer – en in welke talen! Daarnaast kan worden bekeken welke platenmaatschappij het muziekwerk heeft uitgebracht en bij welke muziekuitgeverij de werken zijn ondergebracht.

Met circa anderhalf miljoen titels biedt de catalogus een goede afspiegeling van het gehele wereldrepertoire. Niet alleen zijn de muziekwerken van de meer dan 16.000 muziekauteurs en –uitgevers die zijn aangesloten bij Buma/Stemra opgenomen, maar omvat de catalogus ook de werken van vele buitenlandse componisten en tekstdichters voor wie Buma/Stemra de exploitatie van hun muziekauteursrechten in Nederland verzorgt.”

Deze week zocht ik op een paar namen en kreeg steeds voldoende resultaten. Zojuist wilde ik de database aan een nader onderzoek onderwerpen maar bleek het systeem plat te liggen bij Buma/Stemra. Dat kan gebeuren natuurlijk.
Het lijkt me in ieder geval een bron om te koesteren, zeker voor muziekliefhebbers.

En volkomen off-topic in dit verband, maar zeker het vermelden waard, is de recente publicatie van de Nederlandse CBP Richtsnoeren Publicatie van Persoonsgegevens op Internet (PDF)
Meer informatie hierover op het Netkwesties Blog.

@

Afbeelding.

Reageer