clear

zoeken

search

Volledig draadloos: 500 hotspots voor Luxemburg-stad

02 december 2007


Luxemburg-stad biedt inwoners en toeristen vanaf 2008 overal draadloos internet. Tot juli zelfs helemaal gratis. Dat is wat je noemt een interessant bericht!

Over DOZ heb ik al een tijdje niets meer vernomen. Het wordt nu toch wel tijd dat Zeeland de vervolgstappen gaat nemen, dan komen we nog veel mooier voor de dag op Breedbandprovincies.nl.

De enorme gratis hotspot van de Zeeuwse Bibliotheek is inmiddels drie maanden officieel in gebruik. Er wordt best veel gebruik van gemaakt maar het heeft zeker niet geleid tot een enorme toeloop van nieuwe gebruikers.
Ik denk zelf dat je die mensen wel degelijk binnen zou kunnen halen. Nu hebben we de marketing ervan beperkt tot een persbericht, waarbij Wifi vermeld werd in een rijtje andere digitale diensten. De brochures liggen alleen in het gebouw.

Beter zouden we kekke posters en stickers in de provincie verspreiden, guerilla-marketing toepassen, stunten op de regionale tv!
Ik roep maar wat hoor, maar ik ben er van overtuigd dat er meer valt te winnen dan tot op heden gebeurd is.

Neemt niet weg dat ik het idee van complete draadloze steden of provincies nog veel interessanter vind. Zolang hier in Zeeland echter geen sprake van is kan de ZB daar zonder twijfel haar voordeel mee doen.

@

2 Reacties

  1. Magnek schreef:

    O, ik wist het ook niet. Ik ga er iig eens gebruik van maken, veel informatie gebundeld en even rust van de huiselijke dingen. Werkt het ook in de koffiecorner?

  2. Hoi,

    Als het goed is zou het daar ook moeten werken maar er moeten nog een paar zenders worden opgehangen, dus ik kan dat niet garanderen.

    Ik denk dat met jou heeel veel mensen het niet weten. Ik krijg steeds verbaasde blikken als ik erover begin.

    We moesten maar eens wat extraverter worden 🙂

Reageer