clear

zoeken

search

Vijf sterren voor de nieuwe website van NASA

03 december 2007


Met enige regelmaat komt de NASA hier als onderwerp terug. Ook de website van de ruimtevaartorganisatie stipte ik al eens aan. Ik vond ‘m toen al mooi.

Vanochtend stokten mijn jagende ogen even bij een opvallende kop uit de NY Times: NASA Site Seeks to Draw the MySpace Crowd. Ik nam vervolgens snel een kijkje op de site van NASA en keek mijn ogen uit: een prachtige visuele navigatie, meer content dan ooit tevoren, multimedia, een groot arsenaal rss-feeds, geïntegreerde weblogs, interactieve elementen, podcasts, downloads, gewoon de hele rataplan!

David Armano (Logic + Emotion) is ook in zijn nopjes en vat het mooi visueel samen. Hij wijst onder meer op de opties voor social bookmarking en op de prachtige tagcloud.

Donderdag had ik het al over de hoogte waarop je latten kunt leggen. De lat van NASA is torenhoog. Daar kunnen we om allerlei redenen vast niet aan tippen. Maar bedenk wel dat dit een website is van een overheid. Trek vervolgens de lijn eens door naar ons nationale niveau. Ik doel dan op www.overheid.nl en www.bibliotheek.nl. Hoeveel geld en tijd zou het ongeveer kosten om die portals zo mooi en rijk te maken als de voorbeelden nasa.gov en footnote.com?
En hoeveel elementen ervan zijn betaalbaar en haalbaar op regionaal en lokaal niveau?

Toegegeven: hier heb je toppers voor nodig. De beste designers, de slimste programmeurs, de meest gedreven domeinspecialisten. Maar die zijn er toch ook wel in Nederland? Toch?

Zie ik daar een uitdaging?

@

NB: moet je voor de gein jezelf ook nog eens even registreren voor ‘My NASA‘: je waant je meteen in een intergalactische variant van Netvibes!

2 Reacties

  1. Paquito schreef:

    Hi,

    As promised: dedicated to you :-))

    Regards,

    Paquito.
    //paquito4ever.blogspot.com

  2. Hey Paquito,

    I appreciate your gesture very much. You’re too kind really.

    I tried to answer in Spanish but I used Google Translate for it, i have to admit. I just started the sessions in Livemocha and have too little time really.

    But I loved your post. Thank you!

Reageer