clear

zoeken

search

Statistieken zbdigitaal november 2007

07 december 2007


Het is leuk om te zien dat er nog altijd een stijgende lijn zit in het bezoek aan zbdigitaal. Het is nog steeds zo dat er allerlei kanttekeningen bij de cijfers geplaatst moeten worden (zie de toelichting op de beperkingen van tools in de notitie zbdigitaal) maar de statistieken geven natuurlijk wel een indruk.

Volgens Google Analytics vereerden in de periode 6 november-6 december 2007 11.065 mensen dit weblog met een bezoek. 7.772 daarvan waren unieke bezoekers. Zij bekeken 18.837 pagina’s. De meest bekeken post was die over ‘de geschiedenis van het Photoshoppen‘.

Daarnaast is het aantal mensen dat – volgens Feedburner – via RSS geabonneerd is op het blog gegroeid tot 1150. In de maand november lag het gemiddelde aantal abonnees volgens hen op 1074, met een gemiddeld dagelijks bereik van 214. Die leden klikken in veel gevallen niet door naar de site maar volgens Feedburner waren ze in deze periode wel goed voor 46.167 views en 4.751 keer doorklikken.


Verder valt me op dat er steeds meer mensen een kijkje komen nemen via Twitter. Via dat kanaal lopen mijn feeds ook, zij het deels. Hoeveel mensen er nog kijken naar posts die automatisch doorgesluisd worden naar Hyves kan ik niet zeggen. Ingelogde mensen worden daar niet geteld. Ik dacht steeds dat ze nul keer werden bekeken maar uit reacties blijkt dat dat niet zo is.
De honderden keren per maand dat ik zelf op zbdigitaal zit moet je natuurlijk weer van de cijfers aftrekken.

In de Marcom Top 100 is zbdigitaal twee plaatsjes gestegen naar een prachtige 22e plaats. De
Blog 50 is nog niet bijgewerkt. Daar sta ik nog op 37.

De Pagerank bij Google is nog steeds 5/10. De niet al te zuivere Technorati-rank , tot slot, is momenteel 45.918, gebaseerd op 136 verwijzers en 823 verwijzingen.

Het zijn allemaal cijfers en getallen die je met een korrel zout moet nemen. Dat neemt niet weg dat ik alleen maar tevreden mag knorren van mezelf. Er komt tenslotte ook altijd een moment dat je de bovengrens raakt. Vanaf daar kun je alleen maar weer zakken. Dat streef ik natuurlijk niet na, maar het is denk ik onvermijdelijk, in de niches van het digitale leven.

Nou vooruit dan, nog één cijfer: Bibliotheek 2.0 heeft in de afgelopen16 dagen maar liefst 99 nieuwe leden mogen begroeten. De teller staat nu op 599. Wonderlijk hoor!

@

2 Reacties

 1. Robert schreef:

  Maestro,

  Gefeliciteerd met de immer stijgende statistieken! Ik ben toch wel erg benieuwd op welke plaats in de blogrankings je uiteindelijk tot stilstand komt. Ik zou het wel erg tof vinden als je in de top 10 terecht zou komen 🙂

  Groet,
  Robert

 2. Dank je Robbie,

  Eerlijk gezegd denk ik dat de grens nu wel in zicht is, maar dat gevoel heb ik al zo vaak gehad en iedere keer blijkt dat er nog meer rek in zat.
  Gewoon maar vrolijk doorgaan en dan maar zien, nietwaar?

  Fijn weekend!

Reageer