clear

zoeken

search

Ouwe trouwe Mario

01 december 2007

In februari is er weer een gameweekend en dat weekend zal deze keer gedomineerd worden door de Nintendo Wii. In tegenstelling tot de meeste maatjes heb ik die machine nog steeds niet in huis gehaald. Misschien ga ik volgende maand wel overstag, als de kerstbonus binnen is. Ik lees namelijk alleen maar absurd goede recencies van het spel Super Mario Galaxy en voor Mario heb ik, net als voor Zelda, een zwak.

Ouwe trouwe Mario. Ik vergeet nooit dat in mijn diensttijd de sergeant de telexruimte binnenwandelde met een grote doos. “Een kadootje van de Koningin, tegen de verveling”, meldde hij slechts. Het bleek te gaan om de NES, vergezeld van het spelletje Mario Bros.
Verveeld hebben we ons inderdaad niet meer. We haalden nachtenlang door. Die eeuwige prinses moest tenslotte gered. Waar het ons toen vele uren kostte om dat doel te bereiken weten we nu dat dit ook gewoon in vijf minuten had gekund. Zie bovenstaand filmpje. Die gozer weet wat jagen is zeg!

Er zouden nog heel wat games met de snorremans volgen. Mario 3 was een topper. Die kon je samen spelen รจn je kon opeens vliegen. Mario 64 bracht een aardverschuiving in platformgames teweeg. Ik dacht eigenlijk dat die tijden nooit meer zouden herleven maar als de dingen die ik lees over Galaxy kloppen, herleven ze wel degelijk.

Ik wilde de aanschaf van de Wii eigenlijk uitstellen tot de release van Mario Kart maar ik vrees dat ik er toch eerder aan moet geloven.

@

9 Reacties

 1. Hans schreef:

  Gewoon je schoen zetten, briefje erin met “Wii” erop.
  //hardloperhans.logt.cc/pivot/entry.php?id=442

 2. ik wilde bij je reageren maar kom dan steeds op //spammerbegone.com/#message terecht.

  Apart.

  De wii in je schoen is heerlijk, dat lijkt me helder ๐Ÿ™‚

 3. Jeroen schreef:

  Mario schopt kont!

  De oehs en aahs zijn er elke dag weer, en dat had ik ook niet verwacht want de foto’s zagen er niet echt de moeite uit, maar na een uurtje spelen ben je om.

  Wii spreken…
  je kan ook tussendoor bloggen op dat malle ding ๐Ÿ™‚

 4. Bloggen tussen het mario’en door. Dat klinkt wel interessant. Een postje per level ^^

 5. Remco schreef:

  Jimmy speelt op het moment deze:

  //en.wikipedia.org/wiki/SuperTux

  Kwestie van opvoeden ๐Ÿ™‚ Op zijn verlanglijstje staat trouwens een “pleesteesjon”!

 6. Uit dat laatste blijkt dan wel dat de opvoeding nog niet helemaal volmaakt is….

 7. Muhahaha van Es, jij bent een top-ambassadeur man ๐Ÿ™‚

  Neemt niet weg dat Ubuntu hier nog steeds klaarligt.Aaaargh.

  Zodra ik een hele dag niks heb ga ik er aan beginnen. Echt waar…

Reageer