clear

zoeken

search

Online onderzoeksprojecten delen op Snipitron

30 december 2007


Voor het online archiveren van mijn favorieten maak ik al twee jaar gebruik van Connotea. Ik benut daarbij niet half de mogelijkheden van die site maar vind het gewoon handig dat ik altijd en overal bij favorieten kan en met een browserbutton zijn interessante sites zo toegevoegd.

Gisteren stuitte ik op Snipitron, een site waar iedereen websites en documenten kan delen in de vorm van ‘projecten‘. Aanvankelijk dacht ik van doen te hebben met de zoveelste bla bla beta-site maar iets maakte dat ik vanochtend toch nog eens een kijkje ging nemen en op de een of andere manier spreekt Snipitron mij toch wel aan. Het is lekker visueel, heeft niet al te veel toeters en bellen en werkt daarom fijner dan menig Wiki of Social Bookmarking-site.

De meeste ‘projecten’ zijn openbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar ‘The amazing world of optical illusions‘ of het project ‘Search Engines‘. In die laatste vind je een hoop wonderlijke zoekmachines, zoals het visuele Sputtr of QueryCAT, die zich puur richt op FAQ’s (veelgestelde vragen) van websites.

Een project is zo aangemaakt. Ik denk dat Snipitron nog wel eens van pas zou kunnen komen. Dat is ook de belangrijkste reden waarom ik erover blog.

Een aardige bijkomstigheid is dat je projecten ook als javascriptje kunt embedden in je site of weblog. Dat probeer ik hieronder even met het zoekmachine-project.

@

5 Reacties

  1. Mmmm, dat wordt wel een lang postje zo. Volgende keer neem ik een wat kleiner projectje 🙂

  2. Liek Schoeren schreef:

    Zo, dat zijn er inderdaad veel. Heb jij nog voorkeuren of ga je ze ook nog bekijken?
    Ik ben er wat doorheen aan het browsen, snap ze niet allemaal, maar dat is niet erg met zo veel keus.
    Keotag is een van de zoekmachines die ik nog niet kende, maar wel interessant lijkt.

  3. Hoi Liek,

    Het zijn er erg veel inderdaad. Ik kende er wel een paar van maar lang niet allemaal. Tafiti en A9 heb ik wel eens besproken. Die vond ik toen erg mooi.

    Die machine speciaal voor FAQ’s voegt ook wel wat toe vind ik. Hoe vaak zoek je niet een handleiding of antwoord op een vraag over een bepaald product. Vaak staat dat wel in faq’s!

    De andere moet ik nog eens rustig bekijken. Als ik daar eens tijd voor heb :-p

  4. Liek Schoeren schreef:

    Waar is die machine voor FAQ’s. Is dat ook een Snipitronmachine? Ik kon em niet vinden en het lijkt mij ook heel handig. 🙂

    Ook een gelukkig 2008

  5. Hoi Liek,

    Dat is deze: //querycat.com/

    Ik noem ‘m in de tekst van de post.

    Jij ook een gelukkig 08!

    Edwin

Reageer