Online expositie: Europese Nationale Bibliotheken in 300 foto’s
06 december 2007
ResourceShelf meldt dat de homepage van The European Library is vernieuwd. Daar valt verder niet veel aan toe te voegen.
De online expositie van foto’s van Europese Nationale Bibliotheken is het vermelden wel waard.
Je krijgt in 300 afbeeldingen een goede indruk van zowel de bibliotheekgebouwen als de leeszalen van die bibliotheken. Fraaie staaltjes architectuur, zo nu en dan.
@
De lekkerste soep is ossenstaartsoep,Edwin,hieronder staat hoe je dat kunt maken.
Ossenstaartsoep
Aantal personen: 6, voorgerecht
Ingrediënten
3 eetlepels olie
1 1/2 kg ossenstaart, in stukken
2 eetlepels tomatenpuree
2 uien, in ringen
1 grote winterwortel, in stukken
10 zwarte peperkorrels
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
Stukje foelie
2 takjes tijm
6 takjes selderij
Peterselie
Zout
Bereiding:
In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken
Tomatenpuree toevoegen en ± 2 minuten meebakken
2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen
Regelmatig afschuimen
Ui, wortel en kruiden in pan doen en soep ± 3 1/2 uur zacht trekken
Soep zeven en vlees van botten halen
Op smaak brengen met zout en peper
Vlees terug in soep doen
Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie, selderij, bieslook)
Idee: neem als vulling eens paddestoelen
Hiervoor 200 gr paddestoelen (bv champignons) in dunne schijfjes in 2 eetlepels olie ± 5 minuten bakken
Voor het serveren in de soep doen
Dat vind ik nu net een van de minst lekkere 🙂
Maar wel toevallig want ik stond net op het punt om een blikkie erwtensoep open te trekken 🙂