clear

zoeken

search

Nu downloaden: Steal This Film 2

30 december 2007


Waag Society had in november de Nederlandse premiere, nu is de film ook te downloaden via Bittorrent: Steal This Film II.

In juni keek ik met plezier deel 1. Intellectueel eigendom en copyright in het digitale tijdperk werden boeiend belicht.

Boing Boing schrijft:

Part II is even better than part one — it covers the technological and enforcement end of the copyright wars, and on the way that using the internet makes you a copier, and how copying puts you in legal jeopardy. Starting with Mark Getty’s (Chairman of Getty Images) infamous statement that “Intellectual Property is the oil of the 21st century,” the filmmakers note that oil always leads to oil-wars, and that these are vicious, ill-conceived and never end well. This leads them to explore the war on copying — which ultimately becomes a war on the Internet and those of us who use it.

Downloaden en kijken, is het devies.

@

1 Reactie

  1. martijn86 schreef:

    Net als deel 1 een hele goede film!

    Even een statement van mij over ‘illegale muziek’, de klagende platenmaatschappijen zijn degenen die de natuurlijke ontwikkeling van de muziek in de weg zitten. Internet biedt de mogelijkheid aan de kleinste artiesten om zich te laten horen en luisteraars nieuwe muzikale gebieden te verkennen. In plaats van dat iedereen artiesten gevoerd word die alleen zingen voor veel te veel poen. De dood van platenmaatschappijen zit er aan te komen en is geen schande, het is de verrijking die de huidige muziekwereld weer nodig heeft!

Reageer