clear

zoeken

search

Nintendo breekt alle verkooprecords in december

29 december 2007


Tweakers meldt dat er wereldwijd nog nooit zoveel games en gamesystemen zijn verkocht als in de week die eindigde op 22 december 2007:

In de week die eindigde op 22 december hebben de gameverkopen wereldwijd een hoogtepunt bereikt. Er zijn die week 5,4 miljoen gamesystemen en 21,6 miljoen games over de toonbank gegaan.

Eergisteren schreef ik al dat Amazon onlangs 17 Wii’s per seconde verkocht maar nu blijkt dus dat in de week net voor kerstmis Nintendo meer dan 2 miljoen exemplaren van de DS heeft verkocht en -ondankd de tekorten- 1,4 miljoen exemplaren van de Wii. Ze laten de concurrenten Sony en Microsoft ver achter zich. Tweakers baseert zich op de gegevens van VG Chartz.

In de perskamer van Nintendo Amerika kun je lezen dat er van de DS alleen al in de States meer dan 6 miljoen handhelds aan de man zijn gebracht in 2007. Dat komt erop neer dat er elke vijf seconden zo’n ding wordt verkocht! Op die manier win je console-oorlogen inderdaad wel.

Mensen die echt zijn geïnteresseerd in de achtergronden van de verkoopcijfers van de grote N moeten eens kijken op de Engelstalige versie van de Japanse site: daar wordt de zogenaamde ‘Investor Relations Information‘ gepubliceerd. Je kunt hier veel interessante documenten vinden, bijvoorbeeld een briefing met de grote baas, waarin het een en ander wordt toegelicht over de financiële vooruitzichten, de bedrijfsstrategie, enz. Ik vind het zelf erg interessante materie. Aan mensen die liever keiharde cijfers zien, uitgedrukt in verdiende yennen, wordt ook gedacht (PDF). Dat kun je hier dan weer omrekenen.

Nintendo overtreft zichzelf. Ik ben overigens ook wel benieuwd naar de lange staart van hun oude games. De catalogus van de Virtual Console van de Wii breidt zich ook snel uit. Nu kun je voor een paar euri ook DK Country 3 downloaden. Zo’n klassieker! Ik heb het gevoel dat Nintendo met dat systeem ook nog heel veel centjes gaat verdienen. Ik vind het zelf een prachtige service in ieder geval, waar ik best iets voor over heb.

En nu we het toch over ‘iets overhebben’ hebben: de Nederlandse consument mag zich dan een slag in de rondte downloaden: ze kopen ook nog heel veel dvd’s. We kochten er met z’n allen maar liefst 31 miljoen dit jaar. Ook dat is een record.

Lekker allemaal. Van al die oorlogen krijg ik gewoon zin in een handgemeen. Fijn dat Mortal Kombat inmiddels ook in huis is. Finish him!

@

4 Reacties

  1. Daan schreef:

    31 miljoen? Wow! Ik kocht er in ieder geval nog eentje in Amsterdam een paar dagen geleden. Aanrader, zie //en.wikipedia.org/wiki/Vicarious_%28Tool_song%29

  2. ziet er interessant uit!

  3. Daan schreef:

    Als jij me dat beloofde boek opstuurt (waarvan ik, heel erg, me de titel niet eens meer herinner maar ik heb het laatst aangevraagd via ibl) stuur ik je wel een kopietje. Gisteren stond er een ieder geval nog geen clipje op YouTube.

  4. Gaat goedkomen. Punt is dat ik weer veel te veel boeken tegelijk lees, n combi met tijdschriften en allemaal maar lafjes tussendoor. Het tempo ligt wat laag dus 🙂

Reageer