clear

zoeken

search

Netvibes inspiratiebron voor nieuwe website BBC?

16 december 2007


De BBC duikt steeds vaker op, op zbdigitaal. Het lijkt onze eigen VPRO wel. Of is het wellicht geen toeval en hebben de ‘digitale mensen’ van de BBC gewoon goed geluisterd naar Erwin Blom?

Hoe het ook zij, de BBC heeft -precies in de drie maanden sinds Erwin’s bezoek- gewerkt aan een nieuwe homepage. Die homepage is, zoals dat hoort tegenwoordig, nog in bèta maar ziet er veelbelovend uit. Wat zeg ik? Hij ziet er prachtig uit! De website bevat veel elementen van een persoonlijke startpagina als Netvibes. Modules die je kunt verslepen en personaliseren, een mooie ‘ronde’ lay-out, een bijzonder heldere navigatie en zoekfunctie en -ondanks de volledigheid- toch een sobere presentatie van de rijkdom aan content.

De kleurstelling is niet helemaal ‘my cup of tea’ maar deze site komt in mijn jaaroverzicht 2007 op de valreep nog de top tien binnen.
Dit is ongeveer wat ik me voorstel bij een moderne website. Ik kan alleen maar hopen dat een ontwerp als dit ook zal opduiken in bibliotheekland. Het kostte de BBC maar drie maanden om dit redesign te realiseren. Drie!

Ik ben benieuwd hoe anderen hier over denken.

@

Via.

4 Reacties

  1. Christian schreef:

    En het werkt ook allemaal erg makkelijk.. en zonder te hoeven inloggen of zo! Wat wel eens fijn is.

    Ik denk dat ze in de toekomst wel meer mogelijkheden tot personaliseren zullen geven. Dan kun je misschien de kleurtjes ook aanpassen.. 😉

  2. En niets is leuker dan vrijuit mogen pimpen 🙂

  3. gerardbierens schreef:

    Het zal de BBC wel flink wat duiten gekost hebben, maar ik ga ‘m toch even onthouden voor de restyling van fontysmediatheek.nl komend jaar.

    Klein minpuntje voor de BBC wel, na een klik op de startpagina kom je weer op de oude site terecht, die er geheel nog anders uitziet.

Reageer