clear

zoeken

search

Justbooks.nl: de Nederlandse versie van Bookfinder.com

20 december 2007


Dinsdag ontving ik een mail van iemand van JustBooks.nl, een Nederlanse dochter van de uitstekende zoekmachine voor boeken BookFinder.com.

Ik houd mezelf niet meer zoveel bezig met collectievorming maar Bookfinder was voor mij -en veel collega’s- altijd de ideale bron om te achterhalen wat de marktwaarde is van tweedehandsboeken en om vast te stellen of bepaalde boeken überhaupt nog verkrijgbaar zijn.

Justbooks zegt zelf te kunnen zoeken in een assortiment van meer dan 125 miljoen boeken, uit 50 verschillende landen. Zoekacties gaan niet zo snel als in bijvoorbeeld Google maar leveren vrijwel altijd resultaat op. Je komt daarbij niet alleen terecht in het aanbod van grotere partijen als Bol.com en Bruna maar je vindt ook de obscuurdere titels bij boekwinkels waar je nog nooit van gehoord hebt. ‘In plaats van ik’ bij Maremagnum bijvoorbeeld. Dat boekje wil ik graag nog eens herlezen. Jaren geleden stond het hier nog in de kast, maar het is verdwenen in de vaart der volkeren. Alas! Justbooks biedt dan toch uitkomst.

Zie ook het bericht op Emea.

Adepten kunnen ook naar JustBooks linken via een banner. Dat ga ik maar eens doen denk ik. Het businessmodel van JustBooks is gebaseerd op commissies.

@

Reageer