clear

zoeken

search

Hiding in plain sight, over de (on-) vindbaarheid van belangrijke Amerikaanse overheidsinformatie

18 december 2007


OMB Watch is een non-profit organisatie die als doel heeft de transparantie en betrouwbaarheid van de Amerikaanse overheid te verbeteren.

Deze organisatie heeft, samen met the Center for Democracy and Technology, een week geleden het 18 pagina’s tellende rapport ‘Hiding in Plain Sight: Why Important Government Information Cannot Be Found through Commercial Search Engines‘ (PDF) gepubliceerd.

Uit het rapport blijkt dat veel belangrijke overheidsinformatie onzichtbaar blijft voor de miljoenen Amerikanen die informatie zoeken met behulp van de populairste zoekmachines. De tekortkomingen in het licht van de ‘E-Government Act‘ van 2002 worden daarbij blootgelegd aan de hand van een aantal zoekcases. Er worden ook suggesties gedaan om een en ander te verbeteren.

Ik ben meteen benieuwd naar de Nederlanse situatie, in dit verband.

Een interessant en behapbaar document hoe dan ook.

@

Afbeelding

3 Reacties

  1. Jan Tweepuntnul schreef:

    Interessant! Doet me denken aan de speech van Richard Rogers tijdens het feestje ’10 jaar IP’ in de Rode Hoed. Hij doet ook onderzoek naar dit verschijnsel maar dan vanuit een ander vertrekpunt. Heb daar destijds een postje aan gewijd maar eigenlijk sindsdien nooit meer naar dat onderzoek gekeken. En zo gaat dat. Iets heeft even je aandacht en de volgende dag zijn er weer duizend andere onderwerpen.

  2. All-consuming time indeed.

    Zullen we ons dan maar aanmelden voor een kloon-programma?

  3. Jan Tweepuntnul schreef:

    prima, maar dan wel elk kloontje een eigen look&feel:-)

Reageer