clear

zoeken

search

Het web op met de Wii

27 december 2007


Meer dan een jaar geleden kreeg ik het gevoel dat het beschikbaar komen van internetkanalen op gameconsoles voor een revolutie zou gaan zorgen. Zover is het nog lang niet. Ik kan alleen maar beamen wat Pierre zegt: de Opera-browser voor de Wii is nog geen volwaardig mediacenter.

Sinds zaterdag staat de Wii ook in huize Mijnsbergen. De internetmogelijkheden heb ik nog niet zo heel goed verkend. Ik was de afgelopen dagen vooral druk met het behalen van sterretjes in de nieuwe Mario-game – en met het nuttigen van kerstlimonades –

Toch is mijn eerste indruk positief. Het is een vreemde sensatie om YouTube-filmpjes op je televisie te bekijken en om je RSS liggend vanaf je bank te lezen. De navigatie is alleen iets omslachtiger.

Ik denk echter dat ik mezelf er simpelweg iets beter in moet verdiepen. Een simpele zoekactie in Google leert me dat er veel interessants is te vinden over het ‘hacken’ van je Wii. De hacks van Liquid Ice en de trucjes van Hack mi Wii bijvoorbeeld. Als je daar een dagje voor gaat zitten kun je zomaar eindigen met een andere configuratie.

Ondertussen beheerst de Wii de berichtgeving. Sony kan dan wel knorren dat zij profiteren van de schaarste bij Nintendo; de vraag waarom die schaarste bestaat is veel interessanter. Zelfs een tweede controller bleek maandag nergens beschikbaar op het eiland Walcheren. Bij de Free Record Shop werd mij verteld dat er zelfs mensen uit Engeland op bezoek waren geweest omdat de console aan de andere kant van de plas helemaal niet meer te verkrijgen was. Een onbevestigde bron meldt dat Amazon 17 Wii’s per seconde verkocht.

Het klinkt als een krankzinnig succes.

En dat mensen er nu op wijzen dat de Wii geen volwaardige vervanger van sport blijkt te zijn vind ik ook al niet zo interessant. Dat bejaarden van 84 bowlingtoernooien op de Wii winnen dan weer wel. Dat klinkt klinkt zo bizar dat het misschien wel de beste indicator is voor het succes.

Ik kom er nog wel op terug op die Wii. Tijdgebrek is even de vijand vooralsnog.

@

6 Reacties

 1. Daan schreef:

  Het is nu wachten op het eerste tennisverslag uit Huize Mijnsbergen

  40-love 😉

 2. Jeroen schreef:

  Tussendoor ff melden hoeveel sterren er dan behaald zijn maakt de blog dan net wat meer af 🙂

  Mzzl Jeroen

 3. Hehehe.. de teller staat op 42 nu. Straks nog maar eens een poging doen.

  Ik wil ook graag al jullie wii-nummers, voor berichten enzo. Kenda?

 4. Magnek schreef:

  Haha, broer heeft er een, en dat is al gevaarlijk. Als ik er eentje in huis neem, dan kom ik zeker niet meer aan slapen toe.

 5. Het is lastig om af en toe weer te stoppen. Maar goed dat ik binnenkort weer verlofdagen heb 🙂
  Heb je al gespeeld bij Flip?

Reageer