clear

zoeken

search

Eindelijk in huis: de Nintendo Wii

23 december 2007


Ik heb er al veel over geschreven maar het duurde nog erg lang voordat ik ‘m in huis had: de Nintendo Wii. Vanwege dat uitgestelde handelen noemt een Engelse vriend mij, zonder spoor van ironie, een Luddite.

Het kan allemaal best zo zijn maar hij staat er nu dan toch mooi. Ik lag vannacht meteen Mario te spelen tot mijn ogen bijna dichtvielen. Ouwerwets opgaan in een spelletje.

Ik maak me wel een beetje zorgen om het tijdsaspect. Ik kom nu al ogen en handen tekort om alles te lezen en te doen wat ik wil en dan heb ik er nu ook nog een nieuwe console bij. Dat vereist bijna projectmatig denken in je vrije tijd. Het moet niet gekker worden.
Ik vermoed dat de frequentie van de blogposts wel iets zal afnemen, de komende weken. Hoewel je dat natuurlijk ook nooit zeker weet bij mij…

Ik kamp nog wel met een klein probleempje. Het is me nog niet gelukt om via de kabelaansluiting van Zeelandnet een verbinding met het web tot stand te brengen en juist die moet en zal er komen want ik wil natuurlijk meteen het genot ervaren van het bekijken van Netvibes via de Wii.

Ik denk dat het aan mijn modem ligt. Dat moet ik morgen eens navragen bij mijn provider want op de site van Zeelandnet vind ik er niets over terug.

Bij de Free Record Shop hadden ze ook niet veel kennis van zaken. Ik informeerde naar de benodigdheden voor een internetverbinding en de verkopers daar zeiden dat internet op de Wii alleen mogelijk is via een draadloos netwerk. Toen ik thuis het boekje las zag ik dat die bewering onzin was. Er is namelijk ook een speciale lan-adapter op de markt gebracht.
Ik dus terug naar de FRS maar toen nog hielden ze vol dat ze er nog nooit van hadden gehoord. De derde verkoopmedewerker van Dixons kende het product van Nintendo gelukkig wel. Het was gewoon op voorraad bovendien.

Zoals het Nintendo betaamt betaal je voor extra’s altijd geld, dus ook 30 euri voor zo’n adapter. Ik ben het na al die jaren van ze gewend.
Dat ik dan niet meteen verbinding hebt frustreert me dan wel enigszins. Dat zijn gewoon van die dingen waarvan je wilt dat ze meteen werken.

Alles sal regkom.

@

8 Reacties

 1. Boesje schreef:

  Hahaha die Ed, eindelijk een nieuwe telg in je consolefamilie. Dat wordt voorlopig dus veel Wii-sitten als ik het goed begrijp. Wat zal je bankrekening toenemen…… 😉

 2. Na dertien sterren heb ik voorlopig weer een beetje dorst. Onder de douche zo toch maar :-0

 3. Ik wens je een Wiitte kerstmis 🙂

 4. Galaxy heeft ook als vanouds een ijswereld. Die moest ik maar snel zien te halen dan 🙂

 5. Anoniem schreef:

  Gozert, welkom tot de wii-wereld. Snel online voor een goede pot voetbal…. Het is ff gedoe, maar kwam uiteindelijk ook online, das toch niet slecht voor een digibeet;-). Zit inmiddels op de 109 sterren, wordt nu echt heeeeeel taai. Plezier, we spreken. Mzzl René

 6. Hee René!

  Het online gaan is inmiddels al gelukt. Heb meteen de browser van opera gedownload en Mario 3 ook.
  Met voetbal wacht ik nog heel even tot ik deze game afheb -en mortal kombat-. Die zag ik liggen voor drie joetjes. Dat kon ik niet laten lopen ^^

  Tot gauw!

  Ed

 7. Robert schreef:

  Hey maestro,

  Van harte gefeliciteerd met je Wii! Veel plezier ermee en laat het even weten als de kilootjes er tóch vanaf gaan (zie Brits onderzoek naar effecten van de Wii), dan ga ik alsnog tot aanschaf over 😉

  Greetz vanuit het pitoresske ‘s-Gravenhage

 8. Thanks!

  Voorlopig lig ik nu al de hele middag zwaar gestrekt op de bank. Af en toe een beetje schudden met de wiimote is het enige dat je nodig hebt bij mario. Ow ja en soms wijzen.

  Het kerstavond-zweet komt dus nog niet bepaald los 🙂

  Den Haag in Pieckstemming, lol

Reageer