clear

zoeken

search

Een intrigerende hand in Google Books

05 december 2007


Heb je dat nu ook wel eens, dat je iemand aan de telefoon hebt waarvan je het gezicht niet kent en dat de stem je doet afvragen hoe de bijbehorende persoon eruit ziet? Of dat je een prettig mailtje van iemand ontvangt en je weinig meer rest dan staren naar de getypte naam van een verder onbekende afzender?

Namen en stemmen kunnen intrigeren maar voor zover ik me het kan herinneren is het voor het eerst dat ik gefascineerd ben door een hand. Een deel van een hand. Een hand met twee roze vingercondooms rond de vingers. Vingers met ringen.

Wie zou die mevrouw zijn die het boek ‘The Gentleman’s magazine‘ digitaliseerde? Een boek uit 1855 nota bene, van een schrijver afkomstig uit Gent.
Zou ze altijd van die felle nagellak dragen? Is ze Amerikaans? Het boek komt uit de collectie van de Stanford Library, zo lijkt het. Gééft die mevrouw ook om boeken? Is dit productiewerk waar Google verder geen eisen aan stelt? Hoe lang zou ze over dit boek hebben gedaan? En hoeveel boeken heeft ze in totaal al voor haar rekening genomen? Hoe zou ze heten? Julie?

Als je wilt kun je er een uitgebreid verhaal bij verzinnen. Je zou er zelfs een boek over kunnen schrijven. En dat dan weer laten digitaliseren. Met een handje ertussen. Het zou een bizarre Droste-digitalisering worden…

@

3 Reacties

  1. aad schreef:

    Sylvanus Urban is een pseudoniem, ooit gebruikt door degene die dit tijdschrift startte in de 18de eeuw. Google even op Edward Cave en zie de Wikipedia bijdrage.

  2. En hij komt helemaal niet uit Gent, de stouterd 🙂

Reageer