clear

zoeken

search

De vleesprojecten van Puscifer en Carnivore

04 december 2007

Marco attendeerde me in juli als eerste op het bestaan van Puscifer, een nevenproject van de zanger van Tool en a Perfect Circle, Maynard James Keenan.

Puscifer heeft een maand geleden een album uitgebracht: ‘‘V’ is for Vagina‘ en lang niet iedereen kan die plaat waarderen.

Ik dus wel. Het heeft helemaal niets van doen met Tool, maar dat vind ik nu juist zo aardig. Hoe meer ik er naar luister, hoe beter ik ‘m ga vinden. Heerlijk! En het gebeuren omheen vind ik ook wel strak. Mooie clipjes ook.

En om de dooddoener er maar in te houden: over smaak valt niet te twisten. Zo ga ik volgende week in Tilburg Carnivore kijken met een paar maatjes. Carnivore is de voorloper van Type o Negative. Ook al een band met een bijzonder imago. De brute frontman Peter Steele heeft mij altijd weten te boeien, misschien juist wel omdat hij altijd controversiële dingen doet.

Het is lang geleden dat ik zo reikhalzend uitkeek naar een concert. Dat komt omdat het tweede album van de band, Retaliation, voor mij een van de belangrijkste platen ooit is. Ik was 16 en had al een aardige collectie herrie in de kast staan. Honderden cassettebandjes, tientallen elpees. Maar Retaliation sprong er in alle opzichten uit. Zo’n woedende plaat had ik nog nooit gehoord. De teksten waren weliswaar bombastisch en dubieus maar pastten wèl helemaal in het plaatje. Ik draaide deze schijf geheel grijs. En ook de cd draai ik anno 2007 nog steeds regelmatig. Lekkere stofzuigmuziek, weet-je-wel?

Het is niet de originele bezetting maar Joey van Life of Agony doet ook mee. En nu spelen ze misschien wèl tenminste.

Ik heb nu al zin om mee te krijsen met oom Peter:

Are we not savages
innately destined to maim and kill?
blame it on the environment
heredity or evolution we’re still responsible
our intelligence may progress
at geometric rates
yet socially we remain belligerent neonates

Die teksten zitten er bij mij beter in dan die van Smit en kornuiten ^^

@

6 Reacties

 1. headmusic.web-log.nl schreef:

  Ah, Carnivore. Die mocht je eigenlijk niet in het openbaar goedvinden, zo ‘fout’ waren ze 🙂 Tot en met demonstraties bij concerten aan toe. Maar wat klonken ze aangenaam woest bruut en vet.
  Puscifer heb ik helaas nog niet gehoord. Ik ben heel benieuwd.

  Grt
  Marco

 2. Daan schreef:

  Geen collega in de buurt? Ok, dan kan ik het clipje even bekijken 🙂

  Wat moet het heerlijk zijn, 1x in de 5 jaar een plaat(je) maken met Tool, touren en dan weer lekker bezig zijn met alles wat je daarnaast ook nog leuk vind maar wat je bij Tool niet kwijt kunt. Tot aan een wijngaard toe. Gaaf!
  Het nummer klinkt wel lekker, ben benieuwd naar meer, bedankt voor de reminder.

  Over Carnivore kan ik niet oordelen maar ik geloof dat ik dat laatst een keer bij de afwas gehoord heb…

 3. @ Marco:

  Soms wordt fout vanzelf interessant he 🙂

  Puscifer is vreemd maar op de een of andere manier vind ik het heel lekker. Ik zou niet eens een referentie kunnen noemen zo snel. Het doet me aan hele vage dingen denken. Ergens zelfs een flard 16 horsepower.

  @ Daan:

  Ja mooi he. Het is gewoon een soort merk, dit project.Heel apart.

  Carnivore is denk ik niet helemaal je ding maar als je Type O kunt waarderen hoor je een heel klein beetje dingen terug die ook al bij Carnivore gebruikt worden. Het rustige stukje in male supremacy bijvoorbeeld 🙂

 4. Daan schreef:

  @Edwin: De muziek kan ik best hebben maar sommige songtitels… Male Supremacy???

 5. Tsja, in dat lied is Steele een krijger op een bontje ^^

  Eerder eigenaardig dan als statement bedoeld, zeg maar:

  //www.lyricsondemand.com/c/carnivorelyrics/malesupremacylyrics.html

 6. Hans schreef:

  Leuk stukje subcultuur waar niets van weet.

Reageer