clear

zoeken

search

Clamwin en Winpooch: Open Source antivirusprogramma’s

27 december 2007


Een mooie tip op Fan.tv vandaag: Clamwin en Winpooch, twee Open Source antivirusprogramma’s die prima met elkaar samen schijnen te werken.

Ik zeg ‘schijnen’ omdat ik de software nog niet echt heb uitgeprobeerd. Dat ga ik vanaf nu doen. Tot een paar maanden geleden maakte ik altijd gebruik van Norman maar daar heb ik een paar keer hele akelige vastlopers door gekregen, wat me deed besluiten die software voorgoed te verwijderen.

Helemaal zonder virusscanner is echter ook niet zo’n strak plan, daarom vind ik dit wel een mooi alternatief. Ik zal het melden als de software niet bevalt. Zonder tegenbericht kun je er vanuit gaan dat ik tevreden ben.

@

6 Reacties

  1. Robert schreef:

    En anders is de gratis variant van AVG (//free.grisoft.com/) altijd nog een aanrader.

    Leve het web voor al dit gratis!

  2. Jan Tweepuntnul schreef:

    Interessante alternatieven voor Avast. De homeversie daarvan is ook gratis. Die gebruik ik al ruim een jaar zonder problemen.

  3. Ja, die twee noemde Fan.tv ook nog inderdaad!

    Je kunt ze maar paraat hebben, voor de liefhebbers…

  4. berkes schreef:

    Een virusscanner ala Clamwin, is dweilen met de kraan open. Een keer dweilen per dag.
    Een virusscanner met live-checking ala winPooch, is constant dweilen met de kraan open: er gaat zoveel tijd in het dweilen zitten, dat je andere werk er onder gaat lijden.

    Kortom; de beste oplossing is om gewoon de kraan dicht te draaien 🙂

  5. Remco schreef:

    @ berkes: 🙂

    Normaal ben ik degene die met Ubuntu loopt te strooien hier (Mac ben ik dan weer niet zo bekend mee, maar da’s toch familie). Maar Ed gaat het nog wel eens proberen hoor, als hij Mario uitgespeeld heeft…

  6. @ Remco & Berkes:

    once again I stand corrected 🙂

Reageer