clear

zoeken

search

Zullen spammers ooit opgeven?

29 november 2007


Een interessant artikel op Wired: Spammers Giving Up? Google Thinks So.

Die kop trok mijn aandacht vooral omdat ik vorige week nog verwees naar een bijdrage op R/W Web, waarin gesteld werd dat in 2007 alle spam-records zijn gebroken. Voor het eerst in de geschiedenis zou er meer spam dan gewenste e-mail zijn verstuurd. Bij Google ervaart men juist een stagnering van de hoeveelheid spam. Zij baseren dat wel alleen op de gegevens van Gmail, niet op het totaal.

Google verwacht dat spam op de langere termijn meer en meer vervangen zal worden door gerichte reclames van bedrijven waar je ooit mee in contact bent geweest. Wat mij betreft is dat net zo kwalijk als willekeurige spam. Ik haat ongevraagde reclame, in welke vorm dan ook.

Ik ben zeer te spreken over de spamfilter van Gmail. Gisteren was ik een dagje weg en 15 uur later bevatte de spam-map van één account maar liefst 70 spamberichten. De inbox bevatte 27 berichten, waarvan er drie tot spam konden worden gerekend. Een prima prestatie.

Het wordt vaak ter kennisgeving aangenomen maar ik vind dat Gmail’s filter zijn werk vele malen beter doet dan gerenommeerde anti-spam programma’s.

De gratis opslagruimte bij een Gmail-account is ook fors gegroeid de laatste maanden. Je hebt, per account, nu al meer dan vijf GigaByte tot je beschikking.
Het lijkt erop dat Google sowieso wilde plannen heeft met virtuele opslag van gegevens. Volgens de Wall Street Journal heeft de zoekreus de lancering van een nieuwe opslagservice gepland. Google ontkent dat nog maar dat is niets om van te schrikken. Dat hoort bij het pr-spelletje.

Way to Go, big boy!

@

2 Reacties

  1. Lorenz van Gool schreef:

    Gmails spamfilter is inderdaad een toppertje. Daarom één van de redenen dat we binnen onze studievereniging op Google Apps zijn overgegaan, nu wordt de spam netjes in een map gezet!

  2. Die overstap zouden er meer moeten maken 🙂

Reageer