clear

zoeken

search

Zichtbaar veranderd

09 november 2007


Het lijkt eindelijk het thema voor culturele organisaties in 2008 te gaan worden: online zichtbaarheid en aandacht. De afgelopen week heb ik dit thema opnieuw voorbij horen komen, in verschillende gremia.

Ik ben er vanzelfsprekend een groot voorstander van dat dit op de agenda wordt gezet maar vrees wel dat agenderen alleen niet genoeg is. Voorzichtigheid en angst lijken nog steeds te regeren en er wordt nog veel te veel doorgezeverd over niet-relevante zaken, die allang weer achterhaald zijn bovendien.

Sommige mensen ervaren verandering als wankelen. Ze hebben het gevoel dat ze omvallen. Maar in plaats van op je te leunen geven zij zich over aan het vallen en proberen jou dan mee te sleuren in hun val. Of ze proberen je te vergiftigen met hun verbittering.

Dat kun je niet blijven accepteren…

You can find a reason
For anything
And you can make excuses
For all bad things
And you can justify
Before present occurs
So you can walk away
Before I begin to hurt

Can’t you see that i still believe
That as long as you dream
Some things will always be

So please don’t poison me
Please don’t poison me
With your bitterness

GM

@

7 Reacties

 1. Remco schreef:

  Rustig, rustig, denk aan je bloeddruk! Het is bijna weekend joh!

  ๐Ÿ™‚

 2. Ow ja ๐Ÿ™‚

  Kan ik eindelijk eens met Ubuntu gaan spelen.
  Moet wel morgenochtend ook nog ff werken….

 3. Kan me voorstellen dat je daar gefrustreerd van raakt.

  Ik vind het wel grappig dat ik tegelijk met het lezen van jouw post een mail van de OB te Nijmegen krijg dat het boek “Stop met aardig zijn” van Thomas D’Ansembourg binnen is ๐Ÿ™‚ Ik weet nog niet of hier de juiste recepten in staan natuurlijk. Ik ga ‘m vanavond ff ophalen.

  Eรฉn recept tegen vergiftiging dat voor mij goed werkt: vooral ook contact houden/zoeken met positivos. Gaat lukken in het weekend!

 4. Ha! Ik ben benieuwd naar je recensie dan ๐Ÿ™‚

  Komt goed met die postivo’s Marien.

  Bij jou ook hopelijk!

  Fijn weekend.

  @

 5. Boesje schreef:

  Het lijkt wel of jij hier op die weblog ook begint te stormen. Net als Remco vind ik dat je het rustig aan moet doen. Dan blijft het vast bij een storm in een glas water. Proost alvast, mocht je je nog bedenken en toch je tafeltje in 77 gaat bemannen. Ik ken je al langer dan vandaag……….. ๐Ÿ˜‰

 6. Ha Boestert. Mijn stormpje is alweer gaan liggen hoor. Ik laat het inderdaad maar ff over aan de weergoden, al dat geblaas. Scheelt me een hoop energie.

  Ik ga me echt niet bedenken vandaag, heb ik besloten. Een beetje huishoudelijke klussies, een gezond maaltje bereiden en lekker op het gemakje door de digitale input. Daar houd ik mezelf vandaag wel rustig mee vermoed ik!

  Plezier op de vinyl-avond. Dans als ware je een bosnimf ^^

 7. Boesje schreef:

  Dat je antwoordt met “een gezond maaltje” snap ik wel, gezien je geblog de laatste tijd over eten.

  Maar ik stel voor om je maaltje af te sluiten met een vrolijke “boswandeling” en een vrolijk deuntje gepresenteerd door Pim “de agrariรซr”.

  By “Jupiler” zou een moderne Obelix roepen bij zo’n mooi voorstel.

  Laters ouwe reus.

Reageer