clear

zoeken

search

Wowio en andere ebook-inspiratiebronnen voor bibliotheken

27 november 2007


Lorenz van Gool, van Twee Punt Nul, attendeerde me gisteren op ‘17 Ways to get free books‘ van Frugal Panda. Die post bevat een aantal prachtige bronnen. Een deel ervan kende ik al, zoals BookMooch en SwapThing, maar een aantal ook niet.

Lorenz is vooral gecharmeerd van de website WOWIO. Die site biedt e-books waar je normaal gesproken voor moet betalen, gratis aan. Een interessant concept binnen een fraai design.
Een nadeel is wel dat deze site op dit moment alleen beschikbaar is voor Amerikanen. Ons, arme Europese Bibliotheken, rest niets anders dan het stelen van het concept en er op dit continent mee aan de slag te gaan. Met zo’n service, in zo’n vorm kun je denk ik wel aankomen bij je klanten.

Vergeet ook de andere links op Frugal Panda niet. Het publieke deel van World Public Library bijvoorbeeld: daar alleen al vind je voldoende e-titels om de komende jaren mee zoet te zijn. Meer dan 75.000 titels uit de subcollecties van Gutenberg.org. Daar heb ik maar weer eens een RSS-abonnement op genomen…

En kijk ook eens naar Memoware, met e-books voor mobiele apparatuur, naar de collecties van Bibliomania, of het concept van Socialbib (ook te integreren in Facebook c.s.)

Wat mij betreft tonen dit soort sites eens te meer aan dat er genoeg voorbeelden zijn voor bibliotheken om zich door te laten inspireren. Ja toch? Niet dan? Nou dan!

@

3 Reacties

  1. Robert W. schreef:

    Erwin,

    Ontmoeten we elkaar eens ergens anders 😉

    Twee verzamelingen die je zeker moet toevoegen (als je weleens SF leest):
    Gratis e-books van SF-uitgever Baen.


    Website van auteur Cory Doctorow
    , een vurig pleitbezorger van ‘Creative Commons’.

    Groet,

    Rob

  2. Hoi Robert,

    Bedankt voor de tips! Ik lees niet zo vaak SF maar er zitten wel pareltjes tussen af en toe. Doctorow was ook nog op Picnic. Heb ik ‘m nota bene gemist. Aaargh 🙂

  3. Lorenz van Gool schreef:

    Leuke post heb je er van gemaakt Edwin! Vooral het concept stelen klinkt verleidelijk, want ik kan niet wachten totdat WOWIO naar Europa komt !

Reageer