clear

zoeken

search

Visueel plaatjes zoeken en vergelijken met Idée Labs

11 november 2007


Idée Labs ontwikkelt zoekalgoritmen waarmee gezocht kan worden naar de elementen die verschillende afbeeldingen gemeen hebben. Er wordt gebruik gemaakt van de fotodatabase van Alamy.

Leuk speelgoed. Het is wel jammer dat je niet kunt doorklikken op de gevonden plaatjes. De software van Idée Labs kan ook gebruikt worden om misbruik op te sporen. Espion Image Monitoring noemen ze dat. Hoe het werkt kun je op de demosite bekijken.

@

4 Reacties

 1. aad schreef:

  Zeer boeiend, maar toch nog erg vaag. ik heb drie foto’s ge-upload. Een erg oude in sepia tinten, van een dame in klederdracht. Ik kreeg oude foto’s terug in sepia tinten, van gebouwen en landschappen, zelfs van een bosje asperges. Een portret foto van ongeveer 1950. heel veel zwartwit foto’s, maar weinig portretten. En dan het fotootje van mijzelf ‘en profile’ met ietwat overheersende lichtbruine tinten. Je raadt het al: heel veel lichtbruin getinte fotootjes, waaronder een paar met leeuwen. Leuk, maar er wordt voornamelijk naar kleur gekeken, veel minder naar vorm.

 2. Hoi Aad,

  Misschien is dat het trucje wel inderdaad. Toen ik doorklikte op een sessie waarbij ook de tags werden meegenomen bleef ik idd steeds vogels bij het water krijgen, maar in het voorbeeld van de bibliotheek zie je inderdaad ook veel andere zaken terugkomen, die niets met het thema van doen hebben.

  Een bosjes asperges is echter nooit weg natuurlijk 🙂

 3. Leila Boujnane schreef:

  Hello Edwin,
  Thanks for the Idee labs mention. Just a quick note to let you know that we are working on allowing visitors to click on the found image and directly go to the image collection of origin. And a small correction: Idee’s visual search technology is not used for image monitoring or tracking for that we use another technology we developed: image recognition. Visual search only worries about finding similar images (based on a set of attributes); image recognition on the other hand is geared to identifying an image even when it has been transformed. Thanks for the mention. I hope you continue enjoying the lab. Feel free to send additional feedback.

  Cheers,

  Leila

 4. Hello Leila,

  Thanks for replying and the correction. I should have dug deeper into the background.

  But it’s a very nice package Idée offers!

  And superb you still take time to react elsewhere. CEO, new media leader, geek girl. Wonderful titles!

  Keep up the good work!

  Thanks!

Reageer