clear

zoeken

search

Mensen zonder boeken in hun kast

18 november 2007


Leuk vraagstuk op if:book: would you date someone with no books on their shelves?

Ik heb daar nog nooit over nagedacht maar als ik voor het eerst bij iemand kom check ik wel altijd even wat er zoal gelezen en geluisterd wordt.

Het ‘toon me je boeken en cd’s en ik weet al een hoop meer van je-idee’. Daar komt dan ook wel bij dat ik altijd een vreemd soort respect heb voor mensen met mooie collecties. Of ze nu groot, speciaal of interessant zijn doet er daarbij niet eens zoveel toe.

Sebastian Mary verwijst terloops ook nog naar het boek Print Is Dead: Books in our Digital Age.

Jazeker. Het boek. Het is zowel gedrukt als digitaal beschikbaar. Of zoals op Amazon geformuleerd: ‘in dead tree format and flexible, searchable eco-friendly ebook’.

Grappig.

@

10 Reacties

  1. Yvette Hoitink schreef:

    Ik ben ook zo iemand die altijd even in andermans boekenkast neust als ik ergens voor het eerst op bezoek ben 🙂

    Mijn eigen collectie ben ik aan het invoeren op Librarything (zie mijn collectie). Daar liep ik ook tegen de vraag aan: wat doe je met digitale boeken?

    Ik heb bijvoorbeeld CD-roms met de jaarboeken van de Vereniging Gelre. Juist omdat ik daar niet uit mijn hoofd van weet welke onderwerpen in welk boek behandeld worden, vind ik het belangrijk om ze te taggen. Ik heb dus besloten dat ik ook de digitale boeken gewoon invoer in mijn catalogus, met als extra tag ‘digitaal’. Dan weet ik tenminste waarom ik het boek niet op mijn plank kan vinden 🙂

  2. Hoi Yvette!

    Dat is eigenlijk voor het eerst dat ik iemand hoor over de digitale boeken. Dat was bij mij eigenlijk nog nooit opgekomen. Ik heb er ook best wel wat in digitaal formaat, van het web. Ik moest misschien toch maar eens een betaalde account nemen want ik moet nu noodgedwongen onder de 200 blijven…

    LT ligt er net even uit voor onderhoud trouwens. Het kijkje hou je tegoed!

  3. Yvette Hoitink schreef:

    Ik heb inmiddels ook een levenslang account gekocht, want alleen die jaarboeken Gelre zijn er al 100!

    Ik zit op dit moment op ruim 900 boeken maar ben nog lang niet klaar. Van de woonkamer heb ik bijna alle boekenplanken ingevoerd, ik moet nog een metertje of 5. Met mijn digitale boeken ben ik net pas begonnen, daar moet ik nog een GBtje of 30… Ik wil er maar even niet bij nadenken hoeveel strekkende meter dat is!

    Het invoeren van mijn papieren boeken ging voor een groot deel verrassend goed met de cuecat, een streepjescodelezer die je bij Librarything kunt bestellen. Dat dat goed werkte voor mijn verzameling Amerikaanse pockets had ik wel verwacht maar zelfs veel Nederlandse boeken waren op die manier snel in te voeren op basis van de catalogi van de Koninklijke Bibliotheek en Bol/Bruna. Bliep-trefwoorden intypen-klaar!

    Jammer dat de Zeeuwse bibliotheek niet beschikbaar is 😉

    Yvette

  4. Zo Yvette,

    Jij maakt er nog serieus werk van! Petje af!

    Het zit in je bloed.

    LT is nu wel in overweging maar ik vrees dat er nog wat juridische haken en ogen aanzitten met NBD Biblion.

    Een open wereld laat in sommige gevallen helaas langer op zich wachten dan je zou willen….

  5. Jan Tweepuntnul schreef:

    Daar issie weer: dode boom 🙂
    Naar iemands playlists kijken kan trouwens ook heel onthullend zijn of vóór je bezoek ff rondneuzen in iemands virtuele boekenkast bij Librarything.
    Er komen juist steeds meer mogelijkheden bij om je date te peilen. Daar kun je als infoprofessional je voordeel mee doen..

  6. Daar heb je helemaal gelijk in Jan!

    Werkgevers overigens ook….

    Mooi he…het dode boom-formaat 🙂

  7. Daan schreef:

    Ik doe het ook altijd, even de boeken- en cd kast checken. En natuurlijk even kijken hoe ze in de kast staan 😉

  8. Oh ja joh? En wat heeft dan je voorkeur? Strak en gerubriceerd of lekker chaotisch?

  9. Danniëlle schreef:

    Wat denk je Ed? Het 1e natuurlijk! Ik ben zo voorspelbaar…

Reageer