clear

zoeken

search

Jongeren-denktank voor Zeeuws provinciaal beleid

21 november 2007


Ruim een jaar geleden schreef ik over jouwzeeland.nl en merkte toen op dat die veelbelovende site een laag ‘2.0-gehalte’ had. Henk attendeerde me zojuist echter op een persbericht van de Provincie Zeeland, waarin we kunnen lezen:

“Op 11 december wordt ook de vernieuwde jongerenwebsite www.jouwzeeland.nl gepresenteerd. De website wordt interactiever doordat jongeren direct kunnen reageren op artikelen en het onderdeel Seatube wordt toegevoegd. Seatube is de Zeeuwse versie van Youtube, waarop jonge, Zeeuwse amateurfilmmakers hun filmpjes kunnen plaatsen. Seatube is een initiatief van Scoop en heeft als doel de audiovisuele amateurkunst te stimuleren.

Jouwzeeland.nl heeft nu ook een eigen hyves community. Op //jzeeland.hyves.nl kunnen jongeren elkaar beter leren kennen en foto’s en filmpjes bekijken van Zeeuwse evenementen op politiek en cultureel gebied.”

Als niet-jongere hoor ik natuurlijk niet thuis in die Hyve maar ik vind het een heel leuk initiatief en ik ben benieuwd naar de activiteiten en communicatie daar. Ik ben dus toch maar even lid geworden, in de hoop dat ik niet wordt weggekeken…

De vernieuwde site valt samen met de oprichting van een jongeren-denktank:

“Op dinsdag 11 december gaat de jongeren-denktank van de Provincie Zeeland van start. De denktank is een groep van een vijftigtal jongeren die de Provincie ondersteunt in en adviseert over de onderwerpen van het (jeugd)beleid.
[…]
Het is de bedoeling dat de samenstelling van deze groep regelmatig verandert, zodat er altijd ruimte is voor een nieuwe, frisse blik. Uitgangspunt is dat jongeren twee tot vier keer per jaar kunnen kiezen of ze mee willen denken over een bepaald beleidsthema.”

Ik vind het een mooi initiatief van de provincie en ik hoop oprecht dat zowel site als denktank hun bestaansrecht zullen bewijzen. Op de Hyve zijn in ieder geval al meer dan 50 leden te vinden.

@

Foto.

5 Reacties

 1. robert schreef:

  Tsss… je zit nog ver onder de dodelijke grens van 50, de leeftijd waarop je kale kruinen krijgt, langzamer gaat rijden in het verkeer, mobieltjes niet meer begrijpt en het gevaar van natte winden altijd op de loer ligt. Met andere woorden, je bent gewoon een jongere 🙂

 2. Jens schreef:

  Edwin, waar blijf jij die leuke plaatjes toch altijd maar halen? Ik herken jouw blogposts uit de duizenden in mijn feerdreader door jouw originele keuze van afbeeldingen.
  Houden zo. 🙂

 3. @ Robert:

  Kijk dat doet me deugd. Henk gaf me echter een tikkie op hyves en ik heb me toch maar weer afgemeld. Ik kan ook kijken zonder lid te zijn tenslotte.
  Voelde me toch een beetje misplaatst daar 🙂

  @ Jens: dank! Mooie plaatjes kunnen veel toevoegen vind ik. In dit geval ben ik gewoon even gaan zoeken in Flickr, op termen als Thinker, thinkers en thinking. Toen ik deze zag was ik meteen verkocht 🙂

  Stiekem zou ik wel eens leren hoe ik zelf mooie foto’s kan maken. Dat is niet bepaald een talent van me. Hoewel altijd nog beter dan mijn zangtalenten en dat doe ik ook ongeneerd als ik een biertje op heb 🙂

 4. Boesje schreef:

  Ed, is de Koot en Bie-term “Oudere Jongere”misschien iets waar je je bij thuis voelt? Kun je jezelf toch weer aanmelden op die Hyves.

 5. Goed hee Koos. Goeoeoeoeoeoed 🙂

Reageer