clear

zoeken

search

Gedaald in Marcom top 100, gestegen in Blog50

05 november 2007


Ik zie net dat zbdigitaal zeven plaatsen is gestegen in de Blog50. Een mooie 36e plaats. De stijging is vooral te danken aan een nauwkeuriger meting van het aantal Bloglines-abonnees. Het zou mooi zijn als Netvibes-abonnees ook als factor zouden meetellen maar die kunnen alleen geteld worden met behulp van Feedburner.

In de Marcom top 100 is zbdigitaal een plaatsje gedaald. Dat heeft misschien te maken met de gedaalde Technorati-ranking.

De nieuwe Google Pageranking heeft de afgelopen weken weer veel stof doen opwaaien maar heeft zbdigitaal niet getroffen. Prima. Dat houdt het geheel stabiel.

En wat betreft de positie op de ranglijsten: ondanks het feit dat je er verder niet al te veel conclusies uit kunt trekken en al zeker geen rechten aan kunt ontlenen, ben ik er stiekem toch best een beetje trots op.

De rankings zijn gebaseerd op verwijzingen elders, de stemmen van gebruikers en het aantal rss-abonnees. De lezers van dit blog kortom. Jullie/hen wil ik daarom bedanken.

Bij deze!

@

9 Reacties

  1. Mooi resultaat Edwin en zeker iets om trots op te zijn. Het grote aantal van bijna 1000 RSS-abonnees geeft tenslotte nog eens extra aan hoe populair je site is.

    Ook al zijn het ‘maar lijstjes’, wil natuurlijk toch iedereen er zo hoog mogelijk erin scoren! Ben zelf daarom toch ook wel blij met mijn nieuwe hoge noteringen in de MF 100 en Blog50. De betrekkelijkheid blijkt natuurlijk uiteindelijk wel meteen weer door de externe oorzaak van deze grote stijgingen: de PageRank update.

  2. Hoi Henri,

    Jouw post had ik inderdaad ook gezien. Dat gaat prima daar!

    Je feed zat nog niet in mijn Netvibes. Dat heb ik zojuist even veranderd.

    Het is wel een beetje betrekkelijk inderdaad, maar dat is bijna alles in het leven 🙂

    Bedankt voor je reactie.

  3. Nozem schreef:

    Wie is Julie dan ?

  4. Kun je ook ergens de gegevens van de vorige maanden zien? Of een staatje per blog?

  5. Hoi Marie-José,

    Elk blog heeft wel een eigen staatje.
    Zie:
    //www.blog50.nl/weblog/1000026 en daarbinnen zie je wel verschuivingen vermeld binnen de technorati-rank etc. In de top 50 zelf zie je wel hoeveel plaatsen een blog gestegen of gedaald is. Dat staat er dan voor.

  6. “Jullie/hen wil ik daarom bedanken”

    Graag gedaan 🙂

  7. Juul schreef:

    Heeeee Edwin.
    Jeeeeeeeeeeeetje wat ´n kanjer van collega heb ik toch!! Kicke joh!
    Fijn w´end, Juul

  8. Thxs Juul 🙂

    Jij ook!

    x

Reageer