clear

zoeken

search

Footnote.com: een historisch archief als sociaal netwerk

29 november 2007


Een berichtje op LISNews, over de digitalisering van de historische London Times, leidde me per ongeluk naar de website Footnote.com.

Wat een feest voor geschiedkundigen en andere uitstervende rassen is dat! Lang niet alle content is gratis maar kijk eens hoe prachtig men hier een sociaal netwerk heeft weten te combineren met een historisch archief. Open eens een paar documenten en ontdek hoe je die eenvoudig met elkaar kunt verbinden. Ervaar hoe makkelijk je een annotatie kunt toevoegen, of een spotlight, of een verhalenpagina.

Leer meer in de tour.

Ik heb niet al te veel speeltijd nu maar ik ben evengoed onder de indruk. Gisteren had ik meerdere vergaderingen en daar ging het ergens ook over een nieuwe website met “hele vernieuwende” elementen. Ik kon niet geloven wat ik zag, zo weinig vernieuwend was het. Ik geloof dat ik de enige was die dat zo ervoer. Soit. ‘Zal wel aan mij liggen’, denk ik dan.

Footnote.com neemt dat idee weer weg. Op die hoogte horen latten gelegd te worden. Dit is het spul waar je mee aan moet komen als je indruk wilt maken en niet met alleen een nieuw verfje en het noemen van een paar hippe termen.
Dat is ondermaats namelijk.

@

4 Reacties

  1. Daan schreef:

    Ontzettend gaaf inderdaad, heb het hier ook al rondgestuurd. Jouw bericht gaat daar nu meteen achteraan.

  2. Christian schreef:

    Jemig, Edwin.. Kende jij Footnote nog niet? Had ik er dan zelf maar iets over geschreven, dan was ik je in ieder geval een keer voor geweest! 😉

    Maar inderdaad, een hele gave site. Ik fiets er om de zoveel tijd wel weer even langs.

    Vooral de persoonlijke schoenendoos, afgezet tegen de archieven van de wereld, vind ik erg leuk bedacht! 🙂

  3. Hoi Christian,

    Tsja, je gelooft het misschien niet maar ik mis nog heeeel veel in de grote brei hoor 🙂

    Ik check dan ook altijd even in Google of Ask blogs, of andere bloggers er al over hebben geschreven en ik constateerde nu dat dat niet zo was. Dan ga ik er voor het gemak ook altijd van uit dat de bron dan nog niet zo heel bekend is. In ieder geval niet in de blogosphere.

    Meteen claimen voortaan dus 🙂

Reageer