clear

zoeken

search

Afscheid van een nieuwsbrief: vaarwel Planet Download

29 november 2007


Planet Download is een van de weinige nieuwsbrieven waar ik echt nog naar uitkijk. PD is sober en informatief, bevat altijd wel een paar interessante links en heeft me al aan veel mooie programma’s geholpen.

Ik was dus blij dat er weer eentje in de mailbox zat vandaag. De opening maakt echter korte metten met mijn vreugde:

“This is the end…

Dit is de laatste Planet Download die je na exact 355 edities voor ogen krijgt. Simpel gezegd: wij stoppen er mee. Wij danken al onze trouwe lezers voor hun bezoek aan dit wekelijkse magazine. Mogelijk zien we je nog wel eens elders op het web terug. En bedenk, gratis is altijd beter dan betaald.”

Ik heb geen idee waarom de de redactie (of Planet) hiervoor heeft gekozen maar persoonlijk vind ik het erg jammer. Er zijn duizenden alternatieven natuurlijk maar toch: Planet Download had net dat kleine beetje extra.

Vanaf deze plaats wil ik op mijn beurt de redactie bedanken. So long fellas!

Gelukkig hebben we de archieven nog…

@

5 Reacties

 1. Frank Meeuwsen schreef:

  Inderdaad erg jammer. Ik vermoed dat het idee erachter zit dat KPN snijdt in de redacties van Planet. PD was een goede nieuwsbrief. Een van de weinige in Nederland…

 2. robert schreef:

  Dezelfde reactie volgde hier in een bedrijventerreintje van Zoetermeer. Ik had niet altijd de tijd om de nieuwsbrieven te lezen, maar ze zaten tjokvol goede tips. Voortaan maar weer lifehacker.com raadplegen en op Tucows loeren naar goede beoordelingen.

 3. Ze hadden misschien wel meer fans dan KPN beseft. Geen handige move dan :-/

 4. Gerard Bierens schreef:

  Fan vanaf zo ongeveer de eerste editie, was Planet Download eigenlijk altijd de enige email-nieuwsbrief waarop ik ├ęcht graag geabonneerd was. Telkens als PD in mijn mailbox landde, voelde dat net als vroeger bij het door de brievenbus vallen van de nieuwe Donald Duck.

  Echt eeuwig jammer!

 5. Anoniem schreef:

  Zuks jammer… las ‘m elke week graag. Waar vind je nog zulke kwaliteit? Redactie van Planet download bedankt!

Reageer